Gesprek met de Ander

Gesprek met de Ander - Mikhail Naimy | Highergroundnb.org

...ven hoe jij erover denkt. Probeer begrip te kweken voor jouw positie door met concrete voorbeelden te komen ... Goed in Gesprek: Sta jij open voor de ander? - YouTube ... .' De Leeuw: 'Dit maakt het voor de andere persoon tastbaarder. Zorg wel dat het feiten zijn. Doe geen aannames en kom ook niet met zaken die je via een ander hebt vernomen. Gesprek met de ander schreef Naimy toen hij 83 jaar oud was, als het opmaken van zijn levensbalans 'bij zonsondergang'. In een innerlijk gevoerd gesprek geeft hij uiting aan zijn bewogenheid: hij worstelt met de voorstelling dood en klaagt de wetmatigheid van het kortstondige leven aan. De Libanese auteur Mikhail Naimy, een van de belangrijke spirituele denkers van de 20ste eeuw, vriend van ... bol.com | In gesprek met de vreemde ander, Roger ... ... . De Libanese auteur Mikhail Naimy, een van de belangrijke spirituele denkers van de 20ste eeuw, vriend van Kahlil Gibran, is vooral bekend vanwege Het Boek van Mirdad (4e druk 2006). Gesprek met de ander schreef Naimy toen hij 83 jaar oud was, als het opmaken van zijn levensbalans 'bij zonsondergang'. In een innerlijk gevoerd gesprek geeft hij uitin...

INFORMATIE

AUTEUR
Mikhail Naimy
DIMENSIE
10,25 MB
BESTANDSNAAM
Gesprek met de Ander.pdf

OMSCHRIJVING

De Libanese auteur Mikhail Naimy, een van de belangrijke spirituele denkers van de 20ste eeuw, vriend van Kahlil Gibran, is vooral bekend vanwege Het Boek van Mirdad (4e druk 2006). Gesprek met de ander schreef Naimy toen hij 83 jaar oud was, als het opmaken van zijn levensbalans 'bij zonsondergang'. In een innerlijk gevoerd gesprek geeft hij uiting aan zijn bewogenheid: hij worstelt met de voorstelling ‘dood’ en klaagt de wetmatigheid van het kortstondige leven aan. Zijn verontrusting wordt zo hevig, dat rede, verstand en gevoel het niet meer kunnen dragen. Op dit punt van het gesprek, op dit cruciale moment van niet-meer-verder-weten, is er plaats voor deemoed. Dan kan het Andere, het ziele-aanzicht in de mens, zijn suggesties als Inzicht meedelen, als ‘antwoord’ in de innerlijke dialoog. Alles speelt zich in de mens zelf af. Het constateren, de aanklacht, de verontrusting, het oordeel, de opstandigheid … maar ook het stilvallen van dit alles, waardoor een open ruimte geschapen wordt voor Inzicht, dat uiteindelijk voert tot de Liefde. Hoogtepunt is dan ook het ‘Hooglied van de Liefde’ – de totale overgave aan Gods wil. Zonder deze zelfovergave kan de mens nimmer tot een wezenlijke verandering en vernieuwing komen. Een intieme en ontroerend poëtische tekst die troost schenkt en innerlijke vrede brengt.

Wil je het boek lezen?Gesprek met de Ander in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Mikhail Naimy. Lezen Gesprek met de Ander Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN