Afscheid van Odessa

Afscheid van Odessa - Vladimir Zjabotinski | Highergroundnb.org

...er voor Joden (pogroms), moeilijke omstandigheden van die tijd ... Athenaeum Boekhandel | Afscheid van Odessa, Vladimir ... ... . Afscheid van Odessa. Uitgever Wereldbibliotheek, Amsterdam Verschenen 2015 ISBN 9789028441286 Kenmerken 272 pagina's. Afscheid van Odessa. Uitgever Wereldbibliotheek, Amsterdam Verschenen 2015 ISBN 9789028426108 Kenmerken 239 pagina's, 21 cm Aantekening vertaald [uit het Russisch] door Otto Boele & Inge van Gemert Eind vorig jaar werd Odessa nog opgeschrikt door bommen, waar de hand van Rusland in werd gezien. Om maar te zeggen dat het een stad is die steeds in beweging ... Afscheid van Odessa (e-Book) - Vladimir Zjabotinski ... ... . Om maar te zeggen dat het een stad is die steeds in beweging is. Zo is het nu en zo was het al begin twintigste eeuw, het era waarin 'Afscheid van Odessa' van Vladimir Zjabotinski zich afspeelt. Afscheid van Odessa is het aangrijpende verhaal van de joodse familie Milgrom, die kiest voor aanpassing om aan vervolging te ontkomen. Dat biedt hun evenwel geen garantie voor een veilig en waardig bestaan, want wie zijn wortels verloochent, komt in een zedelijk vacuüm terecht. Afscheid van Odessa: Amazon.es: Vladimir Zjabotinski, Otto Boele, Inge van Gemert: Libros en idiomas extranjeros Afscheid van Odessa Vertaald door Otto Boele & Inge van Gemert wereldbibliotheek · amsterdam. Oorspronkelijke titel Pjatero (1936). ... De start van dit verhaal over het leven van het oude Odessa speelt zich af aan het vroegste begin van de twintigste eeuw. Die eerste jaren werden bij ons 'de lente' genoemd, ......

INFORMATIE

AUTEUR
Vladimir Zjabotinski
DIMENSIE
11,2 MB
BESTANDSNAAM
Afscheid van Odessa.pdf

OMSCHRIJVING

De glorie van Odessa is door talloze bekende auteursbezongen, maar geen van hen heeft ooit zon onverbloemdelofzang op deze stad geschreven als de vergetenschrijver Vladimir Zjabotinski in Afscheid van Odessauit 1936.Afscheid van Odessa is het aangrijpende verhaal van dejoodse familie Milgrom, die kiest voor aanpassing omaan vervolging te ontkomen. Dat biedt hun evenwel geen garantie vooreen veilig en waardig bestaan, want wie zijn wortels verloochent, komtin een zedelijk vacuüm terecht. De vijf kinderen in dit gezin gaan iederop hun eigen wijze ten onder, terwijl de verteller diep getroffen is doorhun tragische lot en vecht voor het behoud van de joodse identiteit.Deze stilistisch briljante roman is verankerd in de literaire traditievan de 19de eeuw, en is doordrenkt van het besef van een naderend eindeeen besef dat wij achteraf maar al te goed kennen en herkennen. DankzijZjabotinskis buitengewone literaire talent is Afscheid van Odessa eenhoogtepunt in de Russische literatuur van de 20ste eeuw geworden.Lange tijd vergeten, nu voor de Nederlandse lezer eindelijk aan de vergetelheidontrukt.

Wil je het boek lezen?Afscheid van Odessa in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Vladimir Zjabotinski. Lezen Afscheid van Odessa Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN