Het winterjaar

Het winterjaar - Ton van Reen | Highergroundnb.org

... boek aan 4942 Books Het winterjaar. Ton van Reen (1941) schreef tientallen romans, reisboeken en jeugdboeken ... Het winterjaar - Ton Van Reen | 9789044500080 | Standaard ... ... . In zijn romans verwerkte hij vaak de sfeer, de rituelen en de... Het winterjaar. Een hoorspel in de reeks: Verhalen uit Limburg. De geschiedenis van een dorpsjongetje, dat zijn grote voorbeeld, zijn vader, die dorpsveldwachter is, ziet wegkwijnen aan een dodelijke ziekte. De verhouding vader-zoon en de relatie tot de meer dan gelovige moeder staan centraal in dit hoorspel. Rolverdeling. Het winterjaar bij literatuur-kopen.nl. Voor al je literatuur en romans. Het winterjaar | ISB ... Boekwinkeltjes.nl - Ton van Reen - Het winterjaar ... . Rolverdeling. Het winterjaar bij literatuur-kopen.nl. Voor al je literatuur en romans. Het winterjaar | ISBN 9789044500080 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Korte verhalen, Het Winterjaar, In het donkere zuiden, Limburgensia, Rebellen en dwarsdenkers, Roomse meisjes, Thema Boekenweek 2020, Thuiskomst, Ton van Reen, Vlucht uit Montaillou Ton van Reen over 'Het winterjaar'. De paragrafen met als titel 'Het Winterjaar' gaan over episodes uit het laatste jaar voor zijn dood. Deze worden constant afgewisseld door paragrafen getiteld 'Een Winterdag', die verhalen over de dag, drie jaar eerder, dat de ik-figuur het onafwendbare lot van zijn vader verneemt. De man beheerst door zijn ziekte het hele gezinsleven. Auteur Tekst In. Jaar; J.A. Dautzenberg 'Ton van Reen Het winterjaar' In: Lexicon van literaire werken: 1989-2014 De paragrafen met als titel 'Het Winterjaar' gaan over episodes uit het laatste jaar voor zijn dood. Deze worden constant afgewisseld door paragrafen getiteld 'Een Winterdag', die verhalen over de dag, drie jaar eerder, dat de ik-figuur het onafwendbare lot van zijn vader verneemt. De man beheerst door zijn ziekte het hele gezinsleven. Schrijver: Reen, T. van: Titel: Het winterjaar: Uitgever: De Geus: Bijzonderheden: breda, 2001, gebonden met omslag, goed, 256 blz: Prijs: € 3,50: Verzendkosten: VODKA-actie winterjaar 2019-2020. Als dienst ... Via aangekondigde en gebiedsgerichte controleacties, zijn we meer aanwezig in de gebieden waar de waterkwaliteit in het recente verleden onvoldoende verbeterd is. We doen dat vanuit een meerjarenperspectief, met seizoens- en gebiedsgerichte accenten. Na een eerste tussentijdse evaluatie van de MAP-meetpunten met een stand van zaken op 31 januari 2013 willen we eens gaan kijken naar de situatie op 30 april 2013, dit is 2 maanden voor het afsluiten van het huidige meetjaar 2012 -2013. Voor wie niet vertrouwd is met de term 'winterjaar': de MAP-meetpunten worden geëvalueerd per winterjaa...

INFORMATIE

AUTEUR
Ton van Reen
DIMENSIE
8,8 MB
BESTANDSNAAM
Het winterjaar.pdf

OMSCHRIJVING

Een jongen wordt geconfronteerd met de ziekte en de dood van zijn vader. De situatie beheerst zijn doen en laten volledig. Ton van Reen wisselt verhalen over het laatste levensjaar van de vader af met herinneringen aan de dag waarop de jongen hoort dat zijn vader ongeneeslijk ziek is. De ontluistering van de sterke man valt samen met de puberteit van de zoon en het verlies van het geloof in God.De jongen beseft dat zijn leven nooit zo zal zijn als dat van zijn vader. 'Roman over een jongen wiens vader een ongeneeslijke hartziekte heeft. De paragrafen met als titel 'Het Winterjaar' gaan over episodes uit het laatste jaar voor zijn dood. Deze worden constant afgewisseld door paragrafen getiteld 'Een Winterdag', die verhalen over de dag, drie jaar eerder, dat de ik-figuur het onafwendbare lot van zijn vader verneemt. De man beheerst door zijn ziekte het hele gezinsleven. Vooral de jongen lijdt hieronder. Hij houdt zielsveel van zijn vader en heeft een hekel aan zijn moeder, die hem streng katholiek wil opvoeden. De roman sluit thematisch nauw aan bij sommig werk van Wolkers en 't Hart, met als verschil dat de betekenis van de vader- en moederfiguur omgekeerd zijn en niet het Calvinisme maar het katholicisme een stempel op de opvoeding van de hoofdpersoon drukt. Dit boek toont aan dat Van Reen (1941) een groter lezerspubliek verdient. Hij schrijft prachtige, zeer ontroerende boeken, die niet onderdoen voor het werk van bekendere Nederlandse auteurs. Verzorgde gebonden editie; kleine, ruim gezette druk. Op het omslag een foto van de schrijver en zijn vader in 'het winterjaar'.' (NBD |Biblion)

Wil je het boek lezen?Het winterjaar in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ton van Reen. Lezen Het winterjaar Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN