De jongens van de diepenveenseweg

De jongens van de diepenveenseweg - Renate H Van Nijen | Highergroundnb.org

...veenseweg. Een huis met een verhaal. Op negenentachtig jarige leeftijd kwam mijn nog bijzonder fitte vader naar Spanje om mijn zestigste verjaardag te vieren ... Jongens aangehouden na mishandeling - Oozo.nl ... . Deventer- De 90-jarige Han van Nijen bezoekt in 2019 zijn ouderlijk huis aan de Diepenveenseweg te Deventer. Via de Facebookpagina Herinner je Deventer was er contact gelegd tussen zijn jongere broer Fokke van Nijen (80 jaar) en de huidige bewoners van het pand.. Dit bezoek maakt vrolijke en verdrietige herinneringen los.. Han's dochter Renate, schrijfster en kunstenares, woonachtig in Zuid ... De Jongens van de Di ... De jongens van de Diepenveenseweg: 'Zij woonden in mijn ... ... .. Dit bezoek maakt vrolijke en verdrietige herinneringen los.. Han's dochter Renate, schrijfster en kunstenares, woonachtig in Zuid ... De Jongens van de Diepenveenseweg. 1 Min Read. 1 Min Read. Share This! Facebook; Twitter; Een uniek boekje. De Tweede Wereld Oorlog gezien door tienerogen. Dit is het verhaal van Han van Nijen, een nog zeer fitte man van 90 jaar, en zijn belevenissen als tiener in de tweede wereldoorlog in Deventer. De jongens van de Diepenveenseweg: De oorlog gezien door tienerogen, ISBN 9082452839, ISBN-13 9789082452839, Brand New, Free P&P in the UK About the book Memories of World War II. Seen through the eyes of a Dutch teenager. A house with a story. At the age of eighty-nin e, my father, still very fit, came to Spain to celebrate my sixtieth birthday. Whilst we had our breakfast at a seafront cafe, memories started to surface. Memories about his own wartime experiences in the city of Deventer. Het boek is verkrijgbaar. DE JONGENS. VAN DE DIEPENVEENSEWEG De jongens van de Diepenveenseweg: 'Zij woonden in mijn huis ten tijde van de Tweede Wereldoorlog' Toen ze hun huis zo'n 24 jaar geleden kochten, voelde Marion al dat h...

INFORMATIE

AUTEUR
Renate H Van Nijen
DIMENSIE
12,91 MB
BESTANDSNAAM
De jongens van de diepenveenseweg.pdf

OMSCHRIJVING

Een huis met een verhaal. Op negenentachtig jarige leeftijd kwam mijn nog bijzonder fitte vader naar Spanje om mijn zestigste verjaardag te vieren. En er kwamen verhalen los. Herinneringen die we samen delen, maar ook over zijn eigen belevenissen uit de oorlogstijd in de Hanzestad Deventer. Als je dit snel uitspreekt klinkt het als de stad van Han. De roepnaam van mijn vader, die officieel Anne Egbert heet, is namelijk Han, alleen heeft hij geen idee waarom hij Han werd genoemd.Sommige ‘geheimen’ laat het verleden niet los, maar dit boek geeft je een indruk van het leven van mijn vader en zijn familie in oorlogstijd in bezet Deventer.Het verhaal van mijn vader is vergelijkbaar met dat van velen die nooit zullen worden gehoord. Ik heb besloten deze herinneringen uit de oorlogstijd te documenteren in een verhalenbundel. Voor ‘De jongens van de Diepenveenseweg’ verwoord ik met name de gebeurtenissen in en in de buurt van het huis waar de familie van mijn vader indertijd woonde. Ik heb hiervoor mijn vader, Han van Nijen en zijn nog levende broers Laurens van Nijen en Fokke van Nijen geïnterviewd en ook informatie ontvangen van Evert Weltevreden, een neef van mijn vader en de zoon van ‘Ome Henk’ die in de verhalen in dit boek wordt genoemd.

Wil je het boek lezen?De jongens van de diepenveenseweg in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Renate H Van Nijen. Lezen De jongens van de diepenveenseweg Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN