Wrakken

Wrakken - E. Trainito | Highergroundnb.org

... ook onder water; een scheepswrak kan zelfs nog drijven ... Wrakken van Spakenburg - Wikipedia ... .. Een scheepswrak dat onder water op de bodem van een zee of oceaan ligt trekt vissen aan. Daarom gaan sportvissers soms speciaal vissen bij een wrak. De wrakken die in de scheepvaartroute liggen kan niet op gedoken worden omdat dit door de drukke scheepvaart te gevaarlijk en bovendien verboden is. De archeologische dienst, de RCE, onderzoekt deze wrakken niet. De bouwtekeningen en foto's zijn vaak nog voorhanden ... Databank van scheepswrakken in de Noordzee | Vlaanderen.be ... . De bouwtekeningen en foto's zijn vaak nog voorhanden en zijn archeologisch niet interessant. Dit is een site over de wrakken in het randmeer voor Spakenburg. Spakenburg had in haar Zuiderzee tijd een vloot van 200 schepen. Nu liggen in de haven nog ongeveer 30 botters en andere authentieke platbodems. De rest is weg en is naar het wrakkenkerkhof verplaatst. Dit is tussen 1880 en 1973 gedaan. Deze site geeft u een indruk van het kerkhof. De Vlaamse Hydrografie (van het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust) brengt de bodem van de Noordzee in kaart. Van ongeveer 250 wrakken in het Belgisch deel van de Noordzee hebben ze de juiste locatie, de exacte diepte en nog veel meer informatie verzameld.. Die gegevens kunt u raadplegen in de online wrakkendatabank (opent in nieuw venster). Onbekende wrakken Vissers melden locaties waar zi...

INFORMATIE

AUTEUR
E. Trainito
DIMENSIE
3,32 MB
BESTANDSNAAM
Wrakken.pdf

OMSCHRIJVING

Zelfs al is de herinnering aan het zinken van de wrakken aan het vervagen of is deze verloren gegaan, de wrakken zelf blijven op de zeebodem achter, gehuld in stilte, als tastbare getuigen van momenten van tragedie of geschiedenis. Elke keer dat je naar een wrak duikt, zelfs naar de beroemdere wrakken, is er een moment van pure magie: je daalt of in het blauw dat dieper en dieper wordt, en alleen het geluid van luchtbellen doorbreekt de stilte. Plotseling tekent het donkere silhouet van het schip of vliegtuig zich af en begin je onderdelen te onderscheiden, brokstukken te ontwaren. Dit boek wil u deze ongelooflijke onderwaterschatten laten zien, een voorrecht dat tot nu toe was voorbehouden aan slechts enkele gelukkigen. In de tekst en illustraties wordt een reeks onderwaterbestemmingen uitgelicht en worden gegevens verschaft die u in staat zullen stellen een aantal van 's werelds meest indrukwekkende wrakken te verkennen. Zeer vakkundige fotografen hebben de dramatische beelden van wrakken, riffen en de levende zeebodem geleverd en gerenommeerde en ervaren duikers hebben de gedetailleerde praktische informatie aan de hand gedaan die nodig is voor het voorbereiden van duiken. Wrakken en routes worden gedetailleerd beschreven en driedimensionale grafische reconstructies bij de tekst verduidelijken de routebeschrijvingen, waardoor het bezoeken van deze gezonken reuzen een lonende ervaring wordt.

Wil je het boek lezen?Wrakken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur E. Trainito. Lezen Wrakken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN