Vloeken

Vloeken - Piet van Sterkenburg | Highergroundnb.org

...voor in Nederland. Zo'n 15.000 mensen hebben het in ernstige vorm, maar er lopen ongetwijfeld vele mensen met een lichtere vorm rond, die minder invloed heeft op het dagelijks leven ... vloeken - WikiWoordenboek - Wiktionary ... . Het zijn tekens welke niet in normaal taalgebruik voorkomen. Dus als je in een text iets wil tikken wat niet gepast is, dan is het aanbrengen van een van deze symbolen genoeg voor mensen om te snappen dat het geen tikfout wat. 1) Afzweren 2) Anathematiseren 3) Verdoemen 4) Verdommen 5) Vermaledijen 6) Verstouten 7) Verwensen 8) Vloeken (2) vervloeken werkw.Uitspraak: ... Vloeken is nu zo ingeburgerd, da ... vloeken - Engelse vertaling - bab.la Nederlands-Engels ... ... . 1) Afzweren 2) Anathematiseren 3) Verdoemen 4) Verdommen 5) Vermaledijen 6) Verstouten 7) Verwensen 8) Vloeken (2) vervloeken werkw.Uitspraak: ... Vloeken is nu zo ingeburgerd, dat bestraffen niet meer van deze tijd is.' Bert Kontermann, profvoetballer, vorige maand in HN Magazine: 'Een zendeling ben ik niet, maar als ik om me heen steeds gevloek hoor, zeg ik er wat van. (. . .) Het kwetst me als anderen de naam van God voor de kat z'n kont gebruiken.' Eenden 'vloeken' met IJsvogels in Almelo: 'Misschien toch andere plek zoeken' ALMELO - De vrolijke zuurstokkleuren van de plastic eenden in de havenkom in Almelo en de gracieuze beelden ... Braaf vloeken in het Frans: Zut: verdorie, barst (vrij ouderwets) Mince of mince alors: verdorie, verdomd Sacrebleu: potverdorie (behoorlijk ouderwets!) Saperlipopette: potverdriedubbeltjes (niet zeggen als er jongeren in de buurt staan ;- ) Flûte: verdorie La vache: jemig! (letterlijk: de koe) La barbe: genoeg! (letterlijk: de baard) Bon sang ... wij vloeken jullie vloeken zij vloeken we clash you clash they clash » meer vervoegingen van to clash doem [m] , verwensing [v] , vervloeking [v] , vloek ( mv. vloeken) {zn.} vloeken vertaling in het woordenboek Nederlands - Pools op Glosbe, online woordenboek, gratis. Bladeren milions woorden en zinnen in alle talen. Waarom vloeken goed voor je is. Vloeken wordt door veel mensen gezien als lomp en onbeschaafd, en toch gooit bijna iedereen er dagelijks wel een 'kut', 'fuck', 'shit' of ander ......

INFORMATIE

AUTEUR
Piet van Sterkenburg
DIMENSIE
12,61 MB
BESTANDSNAAM
Vloeken.pdf

OMSCHRIJVING

Van ajakkes tot krijg het zwinizwam. van attenoje tot zjeemenis: dit boek gaat over het gebruik van Nederlandse krocht- termen in lieden en verleden.Niet elke krachtterm is een vloek: niet iedere vloek is een vervloeking.In Vloeken wordt onderscheid gemaakt tussen vloeken en verwensingen. Vloeken gaat in op de wijze waarop godslasterlijke. schokkende en/of kwetsende uitroepen ontstaan.Maar het laat ook zien. aan de hand van omvangrijk enquêtemateriaal, hoe vaak bepaalde krachttermen voorkomen, wat hun taboewaarde is, waar het meest gevloekt wordt en wie de grootste vloekers zijn.Na deze verhandeling volgt een omvangrijk lexicon dat blasfemieën en anders geïnspireerde vloeken en verwensingen inventariseert en beschrijft. Prof.dr. P.G.J. van Sterkenburg is directeur van liet Instituut voor Nederlandse Lexicologie.Als autoriteit op het gebied van het hedendaagse taalgebruik publiceerde hij diverse boeken en artikelen; tevens is hij hoofdredacteur van een aantal woordenboeken.

Wil je het boek lezen?Vloeken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Piet van Sterkenburg. Lezen Vloeken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN