Dood op krediet

Dood op krediet - Louis-Ferdinand Céline | Highergroundnb.org

... einde van de nacht, niet beter maar ook niet minder, en dus ook een boek dat eigenlijk zes sterren verdient ... Dood op krediet, Louis-Ferdinand Céline - Paperback ... ... . Dood op krediet is, net als de Reis, een enorme woedende scheldpartij tegen het menselijke tekort, waarin die woede tegen alles en iedereen wordt gecombineerd met een opmerkelijke deernis. Dood op krediet. In Dood op krediet gebruikt Louis-Ferdinand Céline zijn virtuoze schrijfstijl om de banaliteit, absurditeit en hypocrisie van de mens te tonen. Met pikzwarte humor laat hij zien hoe in de straten van Parijs de strijd om het bestaan wordt geleverd. In ... bol.com | DOOD OP KREDIET, Celine | 9789041710345 | Boeken ... . Met pikzwarte humor laat hij zien hoe in de straten van Parijs de strijd om het bestaan wordt geleverd. In deze klassieke roman uit 1936 beschrijft de bohemienachtige, in een Parijse volksbuurt werkende arts Ferdinand de misère van ... In Dood op krediet gebruikt Louis-Ferdinand Céline zijn virtuoze schrijfstijl om de banaliteit, absurditeit en hypocrisie van de mens te tonen. Met pikzwarte humor laat hij zien hoe in de straten van Parijs de strijd om het bestaan wordt geleverd. In deze klassieke roman uit 1936 beschrijft de bohemienachtige, in een Parijse volksbuurt werkende arts Ferdinand de misère van Louis-Ferdinand Céline, pseudoniem van Louis Ferdinand Destouches, (Courbevoie, 27 mei 1894 - Meudon, 1 juli 1961) was een Frans medicus, schrijver en antisemitisch polemist.. Céline was de voornaam van zijn grootmoeder. Tijdens zijn leven publiceerde hij acht romans, vier pamfletten, een toneelstuk en enkele balletten.Hij is na Marcel Proust een van de meest vertaalde Franse auteurs uit ... Dood op krediet Vertaling em nawoord Frans van Woerden : A'dam M'hoff 2 1979 614p. Linnen & omsl. Gebr. QUAI Frans van Woerden Omslag met kleine oneffenheden. € 15,00: Verzameld Werk: Louis-Ferdinand Céline: Dood op krediet Roman. Dood op krediet. Bij een begrafenis let je even niet op geld. Maar de uitvaartondernemer doet dat wel. LOES REIJMER 16 november 2011, 0:00. Oma is overleden en de familie is bij elkaar. De dag ervoor hebben de uitvaartverzo...

INFORMATIE

AUTEUR
Louis-Ferdinand Céline
DIMENSIE
9,48 MB
BESTANDSNAAM
Dood op krediet.pdf

OMSCHRIJVING

De hoofdpersoon van deze klassieke roman uit 1936 is de bohémienachtige, in een Parijse volksbuurt werkende arts Ferdinand. Met blinde rancune en briljante humor beschrijft hij de misère van zijn jeugd. De enige echt gelukkige tijd beleeft hij als hulpje van een uitgever-uitvinder-zwendelaar. Wanneer deze zich een kogel door de kop jaagt besluit Ferdinand zich aan te melden voor het leger.

Wil je het boek lezen?Dood op krediet in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Louis-Ferdinand Céline. Lezen Dood op krediet Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN