De Grebbelinie

De Grebbelinie - Annet Werkhoven | Highergroundnb.org

...ie: het Fort aan de Buursteeg. Ons adres is: Buursteeg 2 3927EJ Renswoude ... Comfortplaats | Camping De Grebbelinie ... . Telefoonnummer: 085 041 0110. Openbaar vervoer. Het Fort aan de Buursteeg ligt op wandelafstand van het station Veenendaal - de Klomp. De Grebbelinie is dan ook onlangs uitgeroepen tot Rijksmonument. Diverse boeken over de Grebbelinie hebben het levenslicht gezien, maar deze uitgave is bijzonder. Het is namelijk een educatieve uitgave, geschikt om op school te gebruiken. Met websites, literatuurverwijzingen, opdrachten en informatie. De gesc ... Grebbelinie.nl - Wandelroutes ... . Met websites, literatuurverwijzingen, opdrachten en informatie. De geschiedenis van om de hoek wordt op een ... De Grebbelinie. We stappen opnieuw even af om het kleine, door vrijwilligers gerunde Educatief centrum Grebbelinie (Brinkkanterweg 23, Woudenberg) te bekijken. Binnen is er een expositie en buiten vind je kazematten, loopgraven en een bunker die de Duitse bezetters in de herfst van 1944 door de lokale bevolking en dwangarbeiders lieten bouwen. De Grebbelinie liep door de Gelderse Vallei vanaf de Nederrijn bij de Grebbeberg te Rhenen langs het Valleikanaal en de Eem tot aan de Zuiderzee, later het IJsselmeer. In 1745 is de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden begonnen met de aanleg van de Grebbelinie om Holland te beschermen tegen inval van vijanden. De Grebbeberg in Rhenen, in de Nederlandse provincie Utrecht, is een 52 meter hoge heuvel die de zuidoostelijke punt vormt van de Utrechtse Heuvelrug, een stuwwal.Door zijn strategische ligging met zicht op de Nederrijn en op de Betuwe is deze heuvel historisch van groot belang. In de 18e eeuw werd vanaf hier de Grebbelinie aangelegd. De heuvel is vooral bekend door de Slag om de Grebbeberg in ... De Grebbelinie 1e druk is een boek van Bert Rietberg uitgegeven bij Matrijs. ISBN 9789053452530 In 1672 werd Nederland door vier vijanden tegelijk aangevallen: Frankrijk, Engeland, Munster en Keulen. Door de aanleg van de Grebbelinie zou een veel groter gebied verdedigd kunnen worden. Pas in 1744 startten de werkzaamheden aan de Grebbelinie....

INFORMATIE

AUTEUR
Annet Werkhoven
DIMENSIE
9,84 MB
BESTANDSNAAM
De Grebbelinie.pdf

OMSCHRIJVING

De laatste jaren is er – terecht – veel aandacht voor de Grebbelinie. De Grebbelinie is dan ook onlangs uitgeroepen tot Rijksmonument.Diverse boeken over de Grebbelinie hebben het levenslicht gezien, maar deze uitgave is bijzonder.Het is namelijk een educatieve uitgave, geschikt om op school te gebruiken. Met websites, literatuurverwijzingen, opdrachten en informatie. De geschiedenis van om de hoek wordt op een interactieve manier aangeboden. Vooral voor scholen in gemeente waar de Grebbelinie ‘door de achtertuin’ loopt is dit een uitgave waar in een handomdraai de geschiedenis van micro- naar macroniveau gaat.Ook voor geïnteresseerden, die de geschiedenis van de Grebbelinie graag op een interactieve manier willen beleven, is deze uitgave echt een aanrader.Annet Werkhoven is historica en geschiedenisdocente, en heeft al diverse publicaties op haar naam staan.Tevens is ze verbonden aan de Stichting Grebbelnie in het Vizier.

Wil je het boek lezen?De Grebbelinie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Annet Werkhoven. Lezen De Grebbelinie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN