De Grebbelinie

De Grebbelinie - Annet Werkhoven | Highergroundnb.org

...en leren van de linie zijn de belangrijkste doelstellingen van deze vrijwilligersorganisatie, die de opgedane kennis wil delen, zodat de geschiedenis wordt bewaard en doorgegeven ... Comfortplaats | Camping De Grebbelinie ... . De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden begon in 1745 met de aanleg van de Grebbelinie om Holland te beschermen tegen inval van vijanden. Diverse onderdelen uit die tijd zijn nog steeds in het landschap te herkennen, zoals de Groeperkade en Fort Daatselaar in de omgeving van Renswoude.In 1794, tijdens de Eerste Coalitieoorlog is de linie voor het eerst gebruikt, zij het uiteindelijk ... De laatste jaren verschenen er steeds meer wandelroutes in de Grebbelinie ... Grebbelinie.nl - Wandelroutes ... .In 1794, tijdens de Eerste Coalitieoorlog is de linie voor het eerst gebruikt, zij het uiteindelijk ... De laatste jaren verschenen er steeds meer wandelroutes in de Grebbelinie. Daarvan zijn er momenteel 4 actueel en worden onder de verzamelnaam Trouw Groen! compleet met kaart aan u gepresenteerd. 1. Wandeling van 18 kilometer van station Amersfoort naar station Baarn langs de Grebbelinie. Van Krachtwijk naar Krachtwijk langs de Eem. Klik hier. 2. Daarmee wordt de desbetreffende persoon automatisch Vriend van het Grebbelinie Bezoekerscentrum en helpt dit centrum en het Fort aan de Buursteeg beleefbaar en toegankelijk te houden. Het paspoort vertelt in het kort over de ambities van het centrum, stelt de acht houten soldaten aan de eigenaar voor en biedt 10% korting in de Grebbelounge, het restaurant van het centrum. De nieuwste erfgoedgids Grebbelinie neemt u mee over de Grebbeberg, waar ...

INFORMATIE

AUTEUR
Annet Werkhoven
DIMENSIE
6,42 MB
BESTANDSNAAM
De Grebbelinie.pdf

OMSCHRIJVING

De laatste jaren is er – terecht – veel aandacht voor de Grebbelinie. De Grebbelinie is dan ook onlangs uitgeroepen tot Rijksmonument.Diverse boeken over de Grebbelinie hebben het levenslicht gezien, maar deze uitgave is bijzonder.Het is namelijk een educatieve uitgave, geschikt om op school te gebruiken. Met websites, literatuurverwijzingen, opdrachten en informatie. De geschiedenis van om de hoek wordt op een interactieve manier aangeboden. Vooral voor scholen in gemeente waar de Grebbelinie ‘door de achtertuin’ loopt is dit een uitgave waar in een handomdraai de geschiedenis van micro- naar macroniveau gaat.Ook voor geïnteresseerden, die de geschiedenis van de Grebbelinie graag op een interactieve manier willen beleven, is deze uitgave echt een aanrader.Annet Werkhoven is historica en geschiedenisdocente, en heeft al diverse publicaties op haar naam staan.Tevens is ze verbonden aan de Stichting Grebbelnie in het Vizier.

Wil je het boek lezen?De Grebbelinie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Annet Werkhoven. Lezen De Grebbelinie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN