Oorsprong

Oorsprong - Piet van der Kruit | Highergroundnb.org

... het trick-or-treaten precies vandaan komt ... Certificaat van oorsprong - KVK ... . Zowel de Kelten als de christenen kenden gebruiken die hier een beetje op leken. Tijdens Samhain trokken Keltische jongens langs de deuren om hout voor de vreugdevuren op te halen, waar later ook vaak eten bij gegeven werd. Bekijk het profiel van Thomas Oorsprong op LinkedIn, de grootste professionele community ter wereld. Thomas heeft 7 functies op zijn of haar profiel. Bekijk het volledige profiel op LinkedIn ... Home [www.oorsprong.info] ... . Bekijk het volledige profiel op LinkedIn om de connecties van Thomas en vacatures bij vergelijkbare bedrijven te zien. De aarde zit tjokvol leven. Maar toch was dat ooit heel anders. Toen de aarde miljarden jaren geleden haar huidige vorm kreeg, was er nog geen leven. Onderzoek naar de oorsprong van leven draait om misschien wel de grootste vragen in de wetenschap: waar komen we vandaan en zijn we alleen in het heelal? NEMO Kennislink neemt je mee op een fascinerende speurtocht. De oorsprong van de goederen mag ook van buiten de EU zijn. Wat kunt u doen om zelf de oorsprong van de geleverde goederen bij een eventuele nacontrole, te garanderen? Als u de goederen heeft ingekocht binnen de EU kunt u zelf om een achterliggende Leveranciersverklaring van Oorsprong vragen bij uw toeleverancier....

INFORMATIE

AUTEUR
Piet van der Kruit
DIMENSIE
12,47 MB
BESTANDSNAAM
Oorsprong.pdf

OMSCHRIJVING

Napoleon Bonaparte vroeg aan de grote geleerde Laplace, naar aanleiding van een boek over astronomie:Hoe kan het dat u in uw boek de wetten van de gehele schepping beschrijft en niet ��n keer spreekt over het bestaan van God?Laplace zou geantwoord hebben:Sire, ik had geen behoefte aan die hypothese . In de tiende Van Oosbreelezing neemt Piet van der Kruit zijn lezers mee op een fascinerende reis die hen voert tot aan de uiterste grenzen van het heelal, maar ook tot in de diepste kern van het atoom. Een reis die tot verwondering leidt. Daarbij maakt hij gebruik van moderne inzichten en introduceert hij een andere hypothese: het antropisch principe. Het antropisch principeiets heel anders dan intelligent designlegt een verband tussen de manier waarop het heelal in elkaar zit en onze aanwezigheid erin. Mensen kunnen het heelal waarnemen en de vraag stellen, waarom het heelal is zoals het is. Het antropisch principe stelt in de meest algemene vorm dat, om intelligent leven als het onze en de bestudering en waarneming van het heelal mogelijk te maken, het heelal wel moest zijn zoals het is. Het heelal, dat werd gevormd door kennelijke toevalligheden en precieze afstemmingen. Maar ook met dit principe komt er geen antwoord op vragen zoals: waar komen we vandaan, waar gaan we naar toe? De mens is niet meer het centrum van het universum, maar hij leeft op een onbelangrijke planeet van een heel gewone ster, de zon, aan de buitenkant van een melkwegstelsel dat is weggestopt in een vergeten hoek van het heelal. Vanuit zijn apostolische achtergrond legt Van der Kruit intussen de verbinding tussen wetenschappelijke kennis en de zin die hier en nu aan het leven is te geven. Hij geeft daarbij een persoonlijk antwoord op verschillende keuzen: gaat de zin van het stellen van vragen boven het vinden van antwoorden? Verkiest hij de weg of de herberg? P.C. (Piet) van der Kruit (Schiedam 1944) studeerde sterrenkunde in Leiden en promoveerde in 1971 bij Prof. J.H. Oort. Na enkele jaren werken in de VS vestigde hij zich in Groningen. Daar is hij Jacobus C. Kapteyn hoogleraar in de sterrenkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen bij het Kapteyn Instituut. Van dit instituut is hij ook vele jaren directeur geweest. Hij is bestuurslid van het Gebiedsbestuur Exacte Wetenschappen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Wil je het boek lezen?Oorsprong in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Piet van der Kruit. Lezen Oorsprong Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN