Gezagsdragers

Gezagsdragers - Thijs Jansen | Highergroundnb.org

...ine voor Nederlandstalige begrippen en definities ... Vrouwen zijn 'seksspeeltjes' voor Noord-Koreaanse ... ... . De website probeert alle woordenlijsten op het internet, groot en klein, samen te brengen om het zoeken naar woorden makkelijk te maken. Woorden die (ongeveer) hetzelfde betekenen als 'gezagsdrager', met toelichting en mogelijkheden om verder te zoeken. Nederlands: ·iemand die moet worden gehoorzaamd omdat hij namens de overheid optreedt De gezagsdrager kan vanuit zijn bevoegdheid de onderdaan 'bevelen'.[2] (regering) (Bonaire, Sint Eustatius, Saba) d ... Gezagsdragers - betekenis en definitie | Nederlands ... ... .[2] (regering) (Bonaire, Sint Eustatius, Saba) dagelijks bestuurder van het eiland, vergelijkbaar met een burgemeester (historisch) (regering) (Nederlandse Antillen) dagelijks bestuurder van een eiland ... Gezagsdragers die een verhaal hebben, daarin geloven en daarvoor staan, prachtige adviezen allemaal maar zolang de gezagsonderworpenen aan de ene kant gezag, regels, straffen en discipline willen maar aan de andere kant geïrriteerd en minach...

INFORMATIE

AUTEUR
Thijs Jansen
DIMENSIE
8,29 MB
BESTANDSNAAM
Gezagsdragers.pdf

OMSCHRIJVING

Politieagenten, verpleegkundigen, leraren en conducteurs hebben het in hun dagelijks optreden vaak moeilijk. Vroeger was gezag inherent aan de rol die zij vervulden. Dat is echter niet meer vanzelfsprekend. Hoe de publieke zaak nu nog te verdedigen? Hedendaagse gezagsdragers zien zich gesteld voor een tegenstrijdige ontwikkeling: terwijl hun gezag steeds minder vanzelf spreekt, lijkt gezagvol optreden meer dan ooit van hen verwacht te worden. Dat dingen mislopen of dat mensen zich niet aanpassen kan de samenleving slecht verdragen. En het zijn altijd de ‘professionals’ die daar iets aan moeten doen. Deze discrepantie moet nodig aan de orde worden gesteld. Gezagsdragers neemt hier het initiatief en komt bovendien met beleidsmatige oplossingen. Want de publieke zaak heeft gezagsdragers nodig die een verhaal hebben, in dat verhaal geloven en daarvoor staan. Gezagsdragers is het vierde boek in de reeks over beroepseer. Eerder verschenen Beroepszeer (2005, inmiddels 4 drukken), Beroepstrots (2009, 2e druk 2010) en Sturen op vertrouwen (2010, 2e druk in voorbereiding).

Wil je het boek lezen?Gezagsdragers in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Thijs Jansen. Lezen Gezagsdragers Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN