De techniek van het hardlopen

De techniek van het hardlopen - Ard-Jan Moerdijk | Highergroundnb.org

...r beter van werd. niemand vertelde je .. ... De techniek van het hardlopen door Ard-Jan Moerdijk vanaf ... ... . Barefoot Running/ natural running is een mooie vrije manier van hardlopen. Ontdek de techniek van top tot teen in 9 stappen! Hier ontdek je of het ook wat voor jou is! Barefoot. Barefoot hardlopen zie je steeds meer en er wordt steeds meer gepraat over een andere manier van hardlopen. Het boek legt de achtergronden en voordelen uit van hardloopvermogensmeters, die momenteel op de markt verschijnen. Net als wielrenners, kunnen hardlopers ... Lichtvoetig Hardlopen | Alexander Techniek Haarlem ... . Net als wielrenners, kunnen hardlopers nu ook hun prestaties in de training en in de wedstrijd optimaliseren met de extra informatie van hun wattage! Van de schrijvers van Het Geheim van Hardlopen. Het contact met de voet op de grond tijdens het hardlopen is van essentieel belang. Er kan van alles mis gaan in dit proces. Veel beginnende hardlopers maken te zware stappen. Ze landen met hun hele gewicht nagenoeg plat op de voet. Dat is geen goede looptechniek. Hardlopen lijkt misschien geen technische sport, maar ook bij hardlopen is een goede techniek belangrijk om blessurevrij te blijven en efficiënt te kunnen bewegen. De loopcyclus wordt onderverdeel in 5 verschillende fases en herhaalt zich iedere keer als je een stap zet. De meeste hardlopers lopen met een haklanding, dit betekent dat je tijdens het hardlopen iedere stap als eerste contact met de grond hebt met je hak. Het nadeel van het lopen met een haklanding is dat je spieren, pezen en vooral gewrichten relatief meer belast worden met een haklanding dan met een voorvoetlanding. Snel(ler) en blessurevrij lopen kan wanneer je gebruik maakt van de juiste techniek tijdens het hardlopen. Veel experts op het gebied van hardlopen en/of beweging verschillen van mening over wat nou precies de juiste hardlooptechniek is. Wij hebben ons verdiept in verschillende onderzoeken en meningen. Hardlopen heeft een positief effect heeft op de hersenen, stress en emoties. Dit komt doordat het lijf bij hardlopen/bewegen 'feel good' stofjes aanmaakt: zoals endorfine, serotonine en testosteron. ,,Een betere rede om te gaan hardlopen is er niet," stelt fysiotherapeut Pauline Haagen. Vandaag: het optillen van de voet tijdens het hardlopen. Vele hardlopers letten niet op hun hardlooptechniek. Een gemiste kans vinden we bij Running Holland!......

INFORMATIE

AUTEUR
Ard-Jan Moerdijk
DIMENSIE
10,86 MB
BESTANDSNAAM
De techniek van het hardlopen.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek gaat over de techniek van het hardlopen, met name de techniek voor de middellange en lange afstanden. Het begint bij de vraag waarom techniek belangrijk is. Vervolgens wordt de hardloopbeweging beschreven. Op basis van de beweging die te zien is bij top lopers wordt een mechanisch model van de hardloop beweging gepresenteerd dat een kapstok biedt om zelf naar je looptechniek te kijken en onderscheid te maken in elementen die makkelijk te evalueren en verbeteren zijn en elementen die meer analyse en werk vragen. Ook worden een aantal voorbeelden van vaak voorkomende techniek foutjes in beeld gebracht. Vervolgens komt aan bod hoe je in de praktijk je eigen loop techniek kunt filmen en analyseren en verbeteren waar nodig.

Wil je het boek lezen?De techniek van het hardlopen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ard-Jan Moerdijk. Lezen De techniek van het hardlopen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN