Potdeurmekare

Potdeurmekare - Henk Harmsen | Highergroundnb.org

... - Potdeurmekare - Oude Achterhoekse gerechten en eetgewoonten / oude Achterhoekse gerechten en eetgewoonten Column Oerend Smart - Kniepertjes en potdeurmekare ... Potdeurmekare van Henk Harmsen | Boek en recensies | Hebban.nl ... . di 22 mei 2018, 9:27 Column 'Doe mij dat maar,' zeg ik tegen de ober, terwijl ik naar het bord op de tafel naast me wijs. Samen met Francesco zit ik op een terrasje in het midden van Italië. Veel meer dan Italiaans ... Een Potdeurmekare ( = stamppot in de Achterhoek) dat meestal met gebakken speklappen werd gegeten. ( soms kom je dit gerecht ook met de naam cabbers tegen). Het hoort zeker vroeger tot de standaard winterkost in het Oosten van ons land. CABBES. 1 ½ kilo a ... Column Oerend Smart - Kniepertjes en potdeurmekare ... ... . ( soms kom je dit gerecht ook met de naam cabbers tegen). Het hoort zeker vroeger tot de standaard winterkost in het Oosten van ons land. CABBES. 1 ½ kilo aardappelen Potdeurmekare geeft een boeiende beschrijving van gerechten en eetgewoonten in de Achterhoek gedurende de periode 1900-1925. Precies honderd recepten van dergelijke oude Achterhoekse gerechten zijn beschreven: moos met ribbekes, garstensoep, humkessoep, diverse 'pannekoken', roggebrood met smalt, weggenmelksepap en diverse 'potdeurmekaren'. 'Doe mij dat maar,' zeg ik tegen de ober, terwijl ik naar het bord op de tafel naast me wijs. Samen met Francesco zit ik op een terrasje in het midden van Italië. Veel meer dan Italiaans spreken ze hier niet. En laat ik die taal nou niet machtig zijn. De ober kijkt me vragend aan. Of ik het zeker weet? Aan de tafel naast me beginnen ze te lachen. In gebrekkig engels leggen ze me ... Potdeurmekare. € 9,95. Inclusief belasting Category: Home. Referentie: EC3071. Oude Achterhoekse gerechten en eetgewoonten. Een boeiende beschrijving van Achterhoekse gerechten en eetgewoonten gedurende de periode 1900-1925. Honderd recepten van oude gerechten als moos met ... In iedere Naober vindt u een de pagina's "Potdeurmekare" en "Allerlei Streektaal" met leuke puzzels als: Stukje-Bij Betje, Zoekplaa...

INFORMATIE

AUTEUR
Henk Harmsen
DIMENSIE
4,43 MB
BESTANDSNAAM
Potdeurmekare.pdf

OMSCHRIJVING

POTDEURMEKAREOude Achterhoekse gerechten en eetgewoontenPotdeurmekare geeft een boeiende beschrijving van gerechten en eetgewoonten in de Achterhoek gedurende de periode 1900-1925. Precies honderd recepten van dergelijke oude Achterhoekse gerechten zijn beschreven: moos met ribbekes, garstensoep, humkessoep, diverse ‘pannekoken’, roggebrood met smalt, weggenmelksepap en diverse ‘potdeurmekaren’. Daarnaast zijn gerechten voor de feestdagen beschreven, zoals knieperkes, poddik, boerenjongens en Jan-in-de-zak (pork). Ook geeft Potdeurmekare een beschrijving van de eetgewoonten uit die tijd, zoals de eettijden (vesperen, het eten van brokkenpap ‘s avonds), de slacht, de eetgewoonten bij feest- en hoogtijdagen enz.

Wil je het boek lezen?Potdeurmekare in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Henk Harmsen. Lezen Potdeurmekare Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN