De laatste passage

De laatste passage - Eline Tydeman | Highergroundnb.org

...voor het laatst in haar dagboek. - 1 augustus 1944 - "In gezelschap is de lieve Anne dus nog nooit, nog niet één keer te voorschijn gekomen, maar in het alleenzijn voert zij haast altijd de boventoon ... De laatste passage | Eline Tydeman - Doorbraak winkel ... . Met die laatste passage lijkt de koning te wijzen op het verband tussen het Belgisch koloniaal verleden en hedendaags racisme. De recente, ... Passage [Den Haag] - De Passage in Den Haag is het oudste winkelcentrum van Nederland en behoort tot de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten. Het werd in 1885 in gebruik genomen door de N.V. `s-Gravenhaagsche Passage Maatschappij, die mede werd gesticht door de bekende Hagenaar Petrus Josephus de Sonnaville (1830-1925), tevens... De combin ... Passage - Homepage ... . Het werd in 1885 in gebruik genomen door de N.V. `s-Gravenhaagsche Passage Maatschappij, die mede werd gesticht door de bekende Hagenaar Petrus Josephus de Sonnaville (1830-1925), tevens... De combinatie kreeg veel achten voor de piaffe en passage. "Ik had zelf veel moeite met de pirouettes. Daar zijn veel de laatste tijd hard op getraind" aldus Veenje. Ze kregen op het meetmoment achten voor de pirouettes. Ze vervolgt "De drafappuyementen kan hij heel sterk, dan blijft hij mooi in de takt en het ritme....

INFORMATIE

AUTEUR
Eline Tydeman
DIMENSIE
5,25 MB
BESTANDSNAAM
De laatste passage.pdf

OMSCHRIJVING

Uitkijkend over de reling van het vrachtschip de Selena zien Ciska en haar dochter Nini hoe Java uit het zicht verdwijnt, het eiland waarop ze zijn geboren. Ze hebben afscheid genomen van hun man en vader Paul en van hun huis op de helling van de vulkaan de Tangkoeban Prahoe, de "omgekeerde prauw'. Met deze vijfde en laatste zeereis verlaten zij voorgoed Indonesië, met zijn overweldigende natuur en rijkgeschakeerde bevolking. Herinneringen aan de Japanse bezetting en de gewelddadige Bersiap-periode in het vroegere Indië reizen met hen mee. Hun leven werd getekend door ingrijpende veranderingen en daarmee werd het een "nomadenbestaan.'De lange en mooie zeereis naar Nederland gaat samen met een geleidelijk afstand nemen van hun vorige leven vol dreiging en breuken. Maar toch, de knappe Ciska die naar buiten toe overkomt als levendig en charmant, heeft op andere momenten buien van wanhoop. Voor de veertienjarige Nini breekt er een nieuwe levensfase aan, waarin ze zich meer van zichzelf bewust wordt en vraagtekens zet bij de relatie van haar moeder tot haarzelf. En dan krijgt ze ook nog eens te maken met de avances van een oudere passagier… Verwarde gevoelens, onzekerheid èn de hoop op een meer stabiele toekomst zijn onderling verweven.

Wil je het boek lezen?De laatste passage in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Eline Tydeman. Lezen De laatste passage Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN