De Arbeiderspers moest blijven marcheeren

De Arbeiderspers moest blijven marcheeren - Frederike Doppenberg | Highergroundnb.org

...) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders ... Boek PDF De Arbeiderspers moest blijven marcheeren ... . Koop nu De Arbeiderspers moest blijven marcheeren van Frederike Doppenberg bij Boekenwereld. Veilig winkelen, bestellen en betalen! De Arbeiderspers moest blijven marcheeren (e-boek) door Frederike Doppenberg, EAN 9789029577540. Noté /5: Achetez De Arbeiderspers moest blijven marcheeren: een uitgeverij in oorlogstijd de Doppenberg, Frederike: ISBN: 9789029567503 sur amazon.fr, des millions de livres livrés chez vous en 1 jour In mei 2009 bestond Uitgever ... De Arbeiderspers - Wikipedia ... .fr, des millions de livres livrés chez vous en 1 jour In mei 2009 bestond Uitgeverij De Arbeiderspers tachtig jaar. Sinds haar oprichting in 1929 heeft de uitgeverij heel wat stormen doorstaan. Maar de hevigste storm vond wel tijdens de Duitse bezetting plaats. ... De Arbeiderspers moest blijven marcheeren ... De nieuwe leiding stond voor de uitdaging de ideologische grondslagen van De Arbeiderspers te veranderen zonder haar trouwe lezers kwijt te raken. Toen de uitgever het verwijt kreeg dat hij de nationaal-socialistische regelgeving niet strikt genoeg doorvoerde, verweerde hij zich met de woorden dat De Arbeiderspers nu eenmaal moest blijven 'marcheeren'. F. Doppenberg, 'De Arbeiderspers moest blijven marcheeren'. Een uitgeverij in oorlogstijd DSpace/Manakin Repository De Arbeiderspers moest blijven marcheeren. Voorpagi­na Bloed en bodem op z'n Hollands. Start; Best gelezen; Nieuws; Zoeken; Service; Service. Inloggen. Log in of maak een profiel aan. Uitloggen. Mijn profiel. Uw gegevens en de bezorg-, vakantie- en verhuisservice. Meldingen. Hier kunt u meldingen uitschakelen. DANS is an institute of KNAW and NWO. Driven by data. Go to page top Go back to contents Go back to site navigation...

INFORMATIE

AUTEUR
Frederike Doppenberg
DIMENSIE
7,61 MB
BESTANDSNAAM
De Arbeiderspers moest blijven marcheeren.pdf

OMSCHRIJVING

In mei 2009 bestond Uitgeverij De Arbeiderspers tachtig jaar. Sinds haar oprichting in 1929 heeft de uitgeverij heel wat stormen doorstaan. Maar de hevigste storm vond wel tijdens de Duitse bezetting plaats. Kort na de capitulatie bezette Meinoud Rost van Tonningen ‘De Rode Burcht’. Hij had opdracht gekregen De Arbeiderspers om te vormen van een socialistisch tot een nationaal-socialistisch platform, naar eigen zeggen om ‘het ware volksche socialisme’ aan de arbeider terug te geven. De nieuwe leiding stond voor de uitdaging de ideologische grondslagen van De Arbeiderspers te veranderen zonder haar trouwe lezers kwijt te raken. Toen de uitgever het verwijt kreeg dat hij de nationaal-socialistische regelgeving niet strikt genoeg doorvoerde, verweerde hij zich met de woorden dat De Arbeiderspers nu eenmaal moest blijven ‘marcheeren’. Maar hóé bleef De Arbeiderspers ‘marcheeren’?Op deze en andere vragen geeft Frederike Doppenberg antwoord aan de hand van een kritische reconstructie van het uitgavenbeleid van ‘AP’ in de periode 1940-1945. Het resultaat is een boeiende en aangrijpende casestudy die nieuw licht werpt op de botsing tussen ideologie en pragmatisme van een Nederlands bedrijf in oorlogstijd.

Wil je het boek lezen?De Arbeiderspers moest blijven marcheeren in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frederike Doppenberg. Lezen De Arbeiderspers moest blijven marcheeren Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN