Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs

Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs - Ella Desmedt | Highergroundnb.org

... moeten zij hun leerprocessen kunnen reguleren ... Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs - Ella Desmedt ... ... . Ook is er motivatie nodig om te leren en om dat zelfgestuurd te doen. Om dit te bereiken, kunnen cognitieve, metacognitieve en motivationele/ affectieve leerstrategieën helpen. Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs - Survivalkit voor de eerste maanden wil studenten uit het eerste jaar van het hoger onderwijs ondersteunen bij het verwerven of verder ontwikkelen van de vaardigheden van zelfgestuurd leren. De survivalkit is opgebouwd uit vijf modules ... Studystore | Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs ... ... . De survivalkit is opgebouwd uit vijf modules, ... 'Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs, survivalkit voor de eerste maanden' door Ella Desmedt, Lieve Carette - Onze prijs: €13,30 - Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis Het concept zelfsturing Zelfsturing is in onderwijskundig onderzoek een belangrijk begrip geworden. Recente publicaties gaan uit van de opvatting dat mensen leren volgens een actief, constructief en zelfgestuurd proces (Simons, 2005). Volgens Simons (2003) betreft zelfgestuurd leren het leren dat mensen zelfstandig doen zonder dat er al te Van leerlingen in het voortgezet onderwijs wordt verwacht dat zij de vaardigheid ontwikkelen om hun eigen leerproces te sturen (i.e. zelfgestuurd leren). Helaas ontwikkelt deze vaardigheid zich niet vanzelf. Onderwijsonderzoekers zijn daarom op zoek naar effectieve manieren om de zelfregulatievaardigheden van leerlingen te trainen en te ... Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs - Survivalkit voor de eerste maanden wil studenten uit het eerste jaar van het hoger onderwijs ondersteunen bij het verwerven of verder ontwikkelen van de vaardigheden van zelfgestuurd leren. De survivalkit is opgebouwd uit vijf modules, waarin de kernprocessen uit de drie fasen van zelf gestuurd leren in l DESMEDT, E, and Lieve Carette. Zelfgestuurd Leren in Het Hoger Onderwijs.Garant, 2005. Print. Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs | ISBN 9789044117271 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs - Survivalkit voor de eerste maanden wil studenten uit het eerste jaar van het hoger onderwijs ondersteunen bij het verwerven of verder ontwikkelen van de vaardigheden van zelfgestuurd leren. Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis. € 13,30. Bezorgen: Op ... Hogescholen spelen hierop in door het opzetten van innovatiewerkplaatsen, waarin studenten leren terwijl ze werken aan opdrachten van en met de beroepspraktijk.Daarbij maken zij elk hun eigen ontwikkeling door, afhankelijk vande opleiding, take...

INFORMATIE

AUTEUR
Ella Desmedt
DIMENSIE
10,83 MB
BESTANDSNAAM
Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs.pdf

OMSCHRIJVING

Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs 1e druk is een boek van Ella Desmedt uitgegeven bij Maklu. ISBN 9789044117271 Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs - Survivalkit voor de eerste maanden wil studenten uit het eerste jaar van het hoger onderwijs ondersteunen bij het verwerven of verder ontwikkelen van de vaardigheden van zelfgestuurd leren. De survivalkit is opgebouwd uit vijf modules, waarin de kernprocessen uit de drie fasen van zelf gestuurd leren in logische volgorde aan bod komen. Elke module bestaat uit theorie en oefeningen. Het duurt ongeveer een uur om een module af te werken en het is de bedoeling dat een student de eerste vier modules gespreid overn semester (12 weken) doorloopt. De vijfde module gaat over zelfreflectie na de examens. De survivalkit is ontwikkeld voor zelfstandige verwerking door een individuele student, maar kan ook door studiebegeleiders gebruikt worden ter ondersteuning van individuele of groepsgewijze studiebegeleiding.Over de auteur(s):Ella Desmedt is doctor in de pedagogische wetenschappen. Tot 2004 was zij verbonden aan de Vakgroep Onderwijskunde van de Universiteit Gent, waar zij promoveerde op een proefschrift over leerstijlen en zelfgestuurd leren binnen de context van het hoger onderwijs. Nu is zij projectleider binnen de sector onderwijs en arbeidsmarkt van het Hoger Instituut voor de Arbeid (HIVA).Lieve Carette is psychologe. Zij is studentenbegeleider aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent.

Wil je het boek lezen?Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ella Desmedt. Lezen Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN