Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs

Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs - Ella Desmedt | Highergroundnb.org

...fgestuurd leren in het hoger onderwijs - Survivalkit voor de eerste maanden wil studenten uit het eerste jaar van het hoger onderwijs ondersteunen bij het verwerven of verder ontwikkelen van de vaardigheden van zelfgestuurd leren ... Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs - Ella Desmedt ... ... . De survivalkit is opgebouwd uit vijf modules, ... Koop nu Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs van Ella Desmedt, Lieve Carette bij Boekenwereld. Veilig winkelen, bestellen en betalen! Zelfgestuurd leren en zelfregulatie Zelfgestuurd leren houdt in dat men zelfstandig en met zin voor verantwoordelijkheid de sturing voor de eigen leerprocessen in handen neemt (Boekaerts & Simons, 1995). Het filmpje onder de afbeelding vertelt kort wat zelfregulatie is : Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs 1e druk is een boek van Ella Desmedt uitgegeven bij Maklu. ISBN 9789044117271 Zelfgestuurd leren in het hoger onderwi ... Studystore | Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs ... ... . Het filmpje onder de afbeelding vertelt kort wat zelfregulatie is : Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs 1e druk is een boek van Ella Desmedt uitgegeven bij Maklu. ISBN 9789044117271 Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs - Survivalkit voor de eerste maanden wil studenten uit het eerste jaar van het hoger onderwijs ondersteunen bij het verwerven of verder ontwikkelen van de vaardigheden van zelfgestuurd leren. Het algemene deel omschrijft het concept 'zelfgestuurd leren' en licht toe waarom het meer aandacht verdient. ... Levenslang leren in het hoger onderwijs advies 10/11/2020. Aan de slag met het exploratie-instrument Columbus publicatie 01/09/2019. Instaptoetsen en ijkingstoetsen advies ... Van leerlingen in het voortgezet onderwijs wordt verwacht dat zij de vaardigheid ontwikkelen om hun eigen leerproces te sturen (i.e. zelfgestuurd leren). Helaas ontwikkelt deze vaardigheid zich niet vanzelf. Onderwijsonderzoekers zijn daarom op zoek naar effectieve manieren om de zelfregulatievaardigheden van leerlingen te trainen en te ......

INFORMATIE

AUTEUR
Ella Desmedt
DIMENSIE
9,93 MB
BESTANDSNAAM
Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs.pdf

OMSCHRIJVING

Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs 1e druk is een boek van Ella Desmedt uitgegeven bij Maklu. ISBN 9789044117271 Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs - Survivalkit voor de eerste maanden wil studenten uit het eerste jaar van het hoger onderwijs ondersteunen bij het verwerven of verder ontwikkelen van de vaardigheden van zelfgestuurd leren. De survivalkit is opgebouwd uit vijf modules, waarin de kernprocessen uit de drie fasen van zelf gestuurd leren in logische volgorde aan bod komen. Elke module bestaat uit theorie en oefeningen. Het duurt ongeveer een uur om een module af te werken en het is de bedoeling dat een student de eerste vier modules gespreid overn semester (12 weken) doorloopt. De vijfde module gaat over zelfreflectie na de examens. De survivalkit is ontwikkeld voor zelfstandige verwerking door een individuele student, maar kan ook door studiebegeleiders gebruikt worden ter ondersteuning van individuele of groepsgewijze studiebegeleiding.Over de auteur(s):Ella Desmedt is doctor in de pedagogische wetenschappen. Tot 2004 was zij verbonden aan de Vakgroep Onderwijskunde van de Universiteit Gent, waar zij promoveerde op een proefschrift over leerstijlen en zelfgestuurd leren binnen de context van het hoger onderwijs. Nu is zij projectleider binnen de sector onderwijs en arbeidsmarkt van het Hoger Instituut voor de Arbeid (HIVA).Lieve Carette is psychologe. Zij is studentenbegeleider aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent.

Wil je het boek lezen?Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ella Desmedt. Lezen Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN