Stotteren en stottertherapie bij heel jonge kinderen

Stotteren en stottertherapie bij heel jonge kinderen - Ronny Boey | Highergroundnb.org

... leeftijd tussen 6 en 13 jaar stotteren doorgaans al meerdere jaren ... De behandeling van jonge stotterende kinderen | SpringerLink ... . De ervaringen die ze hebben opgedaan kunnen leiden tot angst voor het stotteren. Daardoor kunnen kinderen stotteren gaan vermijden en negatieve emoties en gedachten hebben. Dit kan weer invloed hebben op de interactie met anderen. Bij 5% van de kinderen komt stotteren voor. Bij 80% van deze kinderen herstelt zich dit spontaan, bij 20% gaat dit niet vanzelf over. ... Stotteren en stottertherapie bij Heel Jonge Kinderen. Rondom ... Stotteren en stottertherapie bij heel jonge kinderen ... ... . ... Stotteren en stottertherapie bij Heel Jonge Kinderen. Rondom het kind: kinderen die stotteren. Stotterkit. 101 vragen en antwoorden over stotteren. Stotteren begint meestal ergens tussen het tweede en zesde jaar. Er zijn kinderen die 'over het stotteren heen groeien' maar de kans hierop wordt kleiner naarmate kinderen ouder worden. Een kind dat stottert heeft vermoedelijk, in aanleg, een zwakke schakel in de timing en organisatie van deze complexe spreekbewegingen. Wanneer een kind deze 'aanleg' heeft, […] Stotteren treft 3 op de 100 heel jonge kinderen en ontstaat doorgaans rond driejarige leeftijd. In een eerste deel wordt beschreven hoe stotteren zich voordoet. Deel twee behandelt de kenmerken van de sociaal-cognitieve gedragstherapie en gaat uitgebreid in op de verantwoording van de behandeling. Stotteren wordt in de ICD-10 omschreven als "Spraak die wordt gekenmerkt door frequente herhaling of verlenging van geluiden, lettergrepen of woorden of ook wel door herhaalde aarzelingen of pauzes die het vloeiend verloop van de spraak onderbreken. Dit dient alleen dan als een stoornis te worden geklasseerd indien de ernst ervan zodanig is dat het vloeiend verloop van de spraak duidelijk ... Stotteren begint op heel jonge leeftijd. Als het spreken van jonge kinderen symptomen vertoont van de ontwikkeling van stotteren, is preventieve hulpverlening aangewezen. De indicatie, ­ver­ant­woor­ding en methodiek van de hulpverlening worden in dit boek beschreven en geïllustreerd met voorbeelden uit de behandeling. Jonge kinderen (2-6 jaar) Ook op zeer jonge leeftijd (vanaf 2 jaar) kunnen kinderen al reacties op hun stotterend spreken vertonen. Dit uit zich in vermijdingsgedrag (bv. 'weet ik niet') en vechtged...

INFORMATIE

AUTEUR
Ronny Boey
DIMENSIE
12,59 MB
BESTANDSNAAM
Stotteren en stottertherapie bij heel jonge kinderen.pdf

OMSCHRIJVING

Stotteren begint op heel jonge leeftijd. Als het spreken van jonge kinderen symptomen vertoont van de ontwikkeling van stotteren, is preventieve hulpverlening aangewezen. De indicatie, ­ver­ant­woor­ding en methodiek van de hulpverlening worden in dit boek beschreven en geïllustreerd met voorbeelden uit de behandeling.Dit boek is bedoeld voor logopedisten die zich specialiseren in stotteren of als stottertherapeuten functioneren. Het richt zich ook tot dokters die de resultaten uit klinisch onderzoek voor stotteren en de behandelplannen dienen te beoordelen. Ook voor andere geïnteresseerden: leerkrachten kleuteronderwijs, CLB-medewerkers, psy­chologen, pedagogen en ouders van jonge stotterende kinderen verheldert het boek eveneens de ontwikkeling en behandeling van jonge stotterende kinderen.

Wil je het boek lezen?Stotteren en stottertherapie bij heel jonge kinderen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ronny Boey. Lezen Stotteren en stottertherapie bij heel jonge kinderen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN