Koorts

Koorts - Deon Meyer | Highergroundnb.org

...enlang beschouwd als hét teken dat iemand ziek is ... Koorts | Griepalert ... . De verhoging van de lichaamstemperatuur is een reactie van het afweersysteem op virussen, bacteriën en schimmels van buitenaf. Bij een hogere temperatuur kan het lichaam infecties beter bestrijden. Bij koorts is de lichaamstemperatuur 38 graden of hoger. Koorts is een signaal dat er virussen of bacteriën in het lichaam zijn. Door de hogere temperatuur kan het lichaam deze beter bestrijden. Wat kun je doen als je baby koorts heeft? Baby's ... Koorts | gezondheid.be ... . Wat kun je doen als je baby koorts heeft? Baby's drogen snel uit! Houd dat goed in de gaten. Laat je kind genoeg drinken als het koorts heeft. Koorts gaat ook vaak gepaard met rug-, spier- of gewrichtspijn. Wellicht is deze pijn een bijwerking van de stoffen die in het lichaam worden afgescheiden om de temperatuur te verhogen. Als koorts hoger is dan 40°C, kan ze de hersenen en andere organen in de war sturen en beschadigen. Koorts kan oplopen tot 41,7°C. Koorts is geen ziekte, maar een natuurlijke reactie van het lichaam op een onderliggende infectie of ziekte. Het afweersysteem in het lichaam kan een infectie beter bestrijden bij een hoge temperatuur. Koorts kan dus bevorderlijk zijn voor de genezing. Oorzaken. De belangrijkste oorzaken van koorts zijn: Koorts bij kinderen. Koorts is een teken dat er virussen of bacteriën in het lichaam zijn. Door de hogere temperatuur kan het lichaam deze beter bestrijden. Maak je niet meteen zorgen als je kind koorts heeft. Bij kinderen kan de lichaamstemperatuur heel snel omhoog gaan. Bij een verkoudheid of griep kunnen ze Indien je de koorts wil meten, kan je best rekening houden met een aantal essentiële tips. Doe je dat niet, dan zijn de metingen zo goed als waardeloos. Wélke methode je ook kiest, je doet er goed aan de temperatuur steeds op eenzelfde wijze en op dezelfde plaats te meten....

INFORMATIE

AUTEUR
Deon Meyer
DIMENSIE
4,67 MB
BESTANDSNAAM
Koorts.pdf

OMSCHRIJVING

Ik wil je vertellen over de moord op mijn vader.Willem Storm en zijn zoon behoren tot de weinige overlevenden in Zuid-Afrika – en de rest van de wereld – van een allesverwoestend virus. Willem wil hun leven weer opbouwen bij de stuwdam bij Vanderkloof, vanwege de beschutte ligging en de mogelijkheid om elektriciteit op te wekken. Alleen is Vanderkloof niet helemaal verlaten. Een groepje uitschot gebruikt het plaatsje als uitvalsbasis, en houdt een vrouw gevangen. Ze hadden door kunnen rijden, maar zo zit Willem niet in elkaar. Wanneer het tot een schietpartij komt, blijkt niet Willem, maar de dertienjarige Nico het koelbloedigst.Als Nico jaren later zijn memoires schrijft en terugkijkt op zijn leven, lezen we over de momenten waarop zijn hart werd gebroken, zijn loyaliteiten op de proef werden gesteld, en over zijn pijnlijkste herinnering: de moord op zijn vader.

Wil je het boek lezen?Koorts in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Deon Meyer. Lezen Koorts Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN