Verzameld werk van Desiderius Erasmus 2 - Lof en blaam

Verzameld werk van Desiderius Erasmus 2 - Lof en blaam - Desiderius Erasmus | Highergroundnb.org

...ekroond . Lof en blaam . Reeksen. Grote klassieken ... Desiderius Erasmus. Verzameld werk deel 1 tot en met deel ... ... . De menselijke conditie . De religie binnen de grenzen van de rede . De theorie over morele gevoelens De welvaart van landen ... De correspondentie van Desiderius Erasmus . Gesprekken;Colloquia Lof en blaam Lof En Blaam €49.5. De correspondentie van Desiderius Erasmus De brieven 1-141 €42.5. De correspondentie van Desiderius Erasmus deel 15 €42.5. Verzameld werk van Desiderius Erasmus 16 - De ... bol.com | Lof En Blaam, Desiderius Erasmus | 9789025311490 ... ... .5. Verzameld werk van Desiderius Erasmus 16 - De correspondentie van Desiderius Erasmus €42.5. De correspondentie van Desiderius Erasmus Brieven 1802 - 1925 €42.5. Desiderius Erasmus en - Klassiekers (926) Ebook 21 december 2016 Lezen / Downloaden Lof en blaam ... Bestel Lof en blaam van Desiderius Erasmus. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Get this from a library! Lof en blaam. [Desiderius Erasmus; Harm-Jan van Dam] -- Keuze uit de Latijnse geschriften van de Nederlandse humanist (1469-1536). Lof en blaam. Erasmus van Rotterdam (1466 - 1536) was een wereldburger, die vanuit Parijs, Oxford, Leuven, Venetie of Bazel altijd zijn medemens wilde opvoeden. Als overtuigd humanist hield hij zijn publiek het beste uit de Oudheid voor, maar wel in het licht van het christendom: Erasmus wilde zijn tijdgenoten tot ware christenen maken, niet via de theologie maar op basis van ethische normen ... Koop nu Lof en blaam van Desiderius Erasmus bij Boekenwereld. Veilig winkelen, bestellen en betalen! The collected works of Erasmus in seven volumes, published by Athenaeum, Polak & van Gennep in Amsterdam, 2001-2017. Wonderful, uniform publication in linen bindings with dust jackets and ribbon marker. In very good condition. The books are in very good condition. Only minor damage on the spine of the dust jacket of volume 2 and on that of volume 5 (see photos). 1. Gesprekken - Colloquia. 2 ... Desiderius Erasmus (vertaald door Harm-Jan van Dam): Lof en blaam. Gebonden, Athenaeum - Polak & Van Gennep 2004, 318 blz., van €29,50 voor €14,99 bij alle filialen van De Slegte (www ... Leven en werk van Desiderius Erasmus (1466-1536) Desiderius Erasmus, zoon van een priester, genoot tijdens zijn leven veel aanzien. Hij verbleef in diverse culturele centra van het toenmalige Europa, zoals Parijs, Cambridge en Rome. Hij schreef, zoals alle geleerden in die tijd, in het Latijn. Hij correspondeerde veel met andere geleerden....

INFORMATIE

AUTEUR
Desiderius Erasmus
DIMENSIE
9,13 MB
BESTANDSNAAM
Verzameld werk van Desiderius Erasmus 2 - Lof en blaam.pdf

OMSCHRIJVING

Erasmus van Rotterdam (1466 - 1536) was een wereldburger, die vanuit Parijs, Oxford, Leuven, Venetie of Bazel altijd zijn medemens wilde opvoeden. Als overtuigd humanist hield hij zijn publiek het beste uit de Oudheid voor, maar wel in het licht van het christendom: Erasmus wilde zijn tijdgenoten tot ware christenen maken, niet via de theologie maar op basis van ethische normen uit de klassieken en vooral het Nieuwe Testament. Deze moralist in hart en nieren gebruikt daarvoor alle middelen die hem ter beschikking staan, en vaak is dat verpakt in spot en ironie, waarmee hij dan zelf enigszins ongrijpbaar blijft. In dit boek zijn vier werken bijeengebracht die aanprijzen of bekritiseren: de geneeskunde en het huwelijk worden geprezen in twee redevoeringen, die Erasmus, karakteristiek, niet geheel voor zijn eigen rekening neemt: de Lof van de geneeskunde legt hij een ander in de mond, de Lof van het huwelijk ging ooit gepaard met een rede tegen het huwelijk. De Lof der zotheid is zijn paradoxale meesterstuk, waarin Dwaasheid de Dwaasheid prijst en lof en kritiek onontwarbaar vervlochten zijn. En Julius buiten de hemelpoort is zo'n venijnige staire op de overleden paus Julius II dat Erasmus altijd ontkend heeft de auteur te zijn. Aan dit geheel is de uitvoerige rechtvaardiging van de Lof der Zotheid toegevoegd, die Erasmus schreef aan Maarten van Dorp. Met alle vier deze werken wil Erasmus zijn lezers tot betere mensen maken, meestal met zijn scherpe spot en meeslepende stijl als beste wapens.

Wil je het boek lezen?Verzameld werk van Desiderius Erasmus 2 - Lof en blaam in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Desiderius Erasmus. Lezen Verzameld werk van Desiderius Erasmus 2 - Lof en blaam Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN