Het Uur Van De Duivel

Het Uur Van De Duivel - Fernando Pessoa | Highergroundnb.org

... uur van de duivel, in de islam ook hoor: 2 ... Duivel: Wie is Satan of Lucifer nou eigenlijk precies ... ... . Binnen blijven Wanneer de zon onder gaat, dienen de kinderen binnenshuis te worden gehouden om ze te beschermen tegen het kwade. Jaabir heeft overgeleverd dat Rasuulullaah zei: Het Groot Uitdrukkingenwoordenboek van Van Dale (2006) vermeldt dat de uitdrukking oorspronkelijk iets anders luidde: een ledig mens is een duivels oorkussen. Daarmee werd bedoeld: wie lui is, wordt door de duivel als kussen gebruikt. En als de duivel zijn hoofd op je te rust ... 10 Weetjes over 666 - Het getal van de Duivel ... ... . En als de duivel zijn hoofd op je te rusten legt, kan het natuurlijk alleen maar verkeerd aflopen. De duivel is in verschillende religies een bovennatuurlijk wezen dat het kwaad personifieert. Hij wordt vaak afgebeeld als een zwarte engel met bokkenpoten, hoorntjes, vleermuisvleugels en een drietand.In sommige religies wordt aangenomen dat de duivel Satan heet.. Het woord stamt van het Griekse Διάβολος, Diábolos, letterlijk "doorelkaargooier" in de betekenis van "iemand die zaken ... Voorafgaand aan de grote overzichtstentoonstelling van Jheronimus Bosch eerder dit jaar, onderzoekt in deze documentaire een groep Nederlandse kunsthistorici in grote musea zoals het Prado, het Louvre en de Galleria dell' Accademia de weinige overgebleven schilderijen van Bosch. Met röntgenfotografie en infraroodtechnieken kunnen ze voor het eerst in de geschiedenis doordringen tot de ... op weg naar nationale beroemdheid worden de verleidingen van seks, drank en drugs zanger/presentator Michel Exel bijna fataal. Hij blijkt woest aantrekkelijk voor meisjes, vrouwen en mannen en drugs blijken makkelijker verkrijgbaar dan brood bij de bakker. 'Dansen Met De Duivel' is het even rauwe als eerlijke verslag van zijn jarenlange strijd om ook zonder deze hulpmiddelen het leven te vieren. Waar ik nog het minste van alles in geloofde was de duivel. Het Bijbelse verhaal over Lucifer als een deserteur onder de engelen vond ik ronduit belachelijk. Ik zag de duivel als een goedkope smoes om vol te kunnen houden dat God best wel goed is, door, voor alles wat niet goed is, de duivel de schuld te geven. Geen fantasie Het adoptiezoontje, Damien, werd geboren om 6 uur op de 6de dag van de 6de maand. Wanneer in de omgeving van het opgroeiende kind allerlei mysterieuze zaken gebeuren, krijgt de stiefvader (de Amerikaanse ambassadeur in Londen) argwaan. ... Ieman...

INFORMATIE

AUTEUR
Fernando Pessoa
DIMENSIE
7,6 MB
BESTANDSNAAM
Het Uur Van De Duivel.pdf

OMSCHRIJVING

In deze fragmentarische, scènische tekst (gereconstrueerd uit de omvangrijke nalatenschap van Pessoa) maakt de lezer kennis met een vrouw, Maria, die na een avond op een bal een eindweegs naar huis begeleid wordt door een man die, naar spoedig blijkt, de Duivel in persoon is. Later bevalt ze van een zoon, 'normaal om te zien, maar het duurde niet lang of hij bleek een geniaal mens te zijn'. Alles wijst erop dat het deze menselijke (want bescheiden en met gevoelens behepte) Duivel is die haar heeft bezwangerd, niet fysiek evenwel maar overdrachtelijk. Ze is zwanger geworden van zijn Woord. Geen wonder dat de zoon een dichter zal worden... Vertaald en van een nawoord voorzien door August Willemsen.

Wil je het boek lezen?Het Uur Van De Duivel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Fernando Pessoa. Lezen Het Uur Van De Duivel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN