Het Amsterdamse Paleis

Het Amsterdamse Paleis - Eymert-Jan Goossens | Highergroundnb.org

...ts. Dat wat voor het Paleis voor Volksvlijt terugkwam noemde de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan onlangs "een verschrikkelijk gebouw" ... Geschiedenis Koninklijk Paleis Amsterdam | Koninklijk ... ... . Dit artikel bevat een video. 1:58 Het Amsterdamse Winterparadijs brengt de winter terug in Amsterdam! Echte sneeuw! Begeef je in een winters wonderland met echte sneeuw, langlauf tussen de kerstbomen, gezellig curlen met je vrienden op de ijsbaan of glij van de tube jump af en land in het grote kussen. Het Amsterdamse Paleis. schat van beitel en penseel. Eymert-Jan Goossens. Prijs: € 24,95 (onder voorbehoud) Beschikbaarheid: Nee: Bindwijze: Bo ... Paleis op de Dam - Wikipedia ... . Het Amsterdamse Paleis. schat van beitel en penseel. Eymert-Jan Goossens. Prijs: € 24,95 (onder voorbehoud) Beschikbaarheid: Nee: Bindwijze: Boek, Gebonden (25-03-2010) Genre: Het Paleis van Justitie aan het Amsterdamse IJdok is sinds het voorjaar van 2013 in gebruik. Het bestaat uit twee gebouwen - verbonden door een luchtbrug - met daarin het gerechtshof en het ressortparket van Amsterdam. Het Paleis van Justitie maakt deel uit van het project IJdock: een nieuw schiereiland in het IJ bij het Centraal Station ......

INFORMATIE

AUTEUR
Eymert-Jan Goossens
DIMENSIE
12,29 MB
BESTANDSNAAM
Het Amsterdamse Paleis.pdf

OMSCHRIJVING

In 1648 kreeg Jacob van Campen de opdracht een nieuw stadhuis te ontwerpen voor de stad Amsterdam. Het resultaat was het grootste gebouw uit de Nederlandse 17de eeuw, rijkelijk gedecoreerd door kunstenaars als de beeldhouwer Artus Quellinus en de schilder Ferdinand Bol. Tijdgenoten beschouwden het gebouw als een ‘achtste wereldwonder’. Sinds 1808 is het in gebruik als Koninklijk Paleis en bekend als Paleis op de Dam. Na een jarenlange renovatie zal het Paleis in juni 2009 weer voor het publiek worden opengesteld. Dit nieuwe handboek vertelt het verhaal van het Paleis en is uitvoerig geïllustreerd met opnamen van het gerestaureerde interieur.

Wil je het boek lezen?Het Amsterdamse Paleis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Eymert-Jan Goossens. Lezen Het Amsterdamse Paleis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN