Gevaarlijk drukwerk

Gevaarlijk drukwerk - Hans Renders | Highergroundnb.org

...rk" is tweedehands te koop vanaf € 7,95 bij Bol ... PDF ePUB - Gevaarlijk drukwerk ... .com. Renders, Hans - Gevaarlijk drukwerk : een vrije uitgeverij in oorlogstijd Uitgever/Jaar: De Bezige Bij isbn13:9789023414308 isbn:9023414306 Bijzonderheden: 2004, linnen gebonden met stofomslag, 255 pag. met ill.Keurige staat (verzendkosten NL 5.95 i.v.m. dikte boek) (Tijdelijk gratis verzending vanaf 20 euro binnen Nederland!) Een lot van drie NSB-uitgaven en het boek 'Gevaarlijk drukwerk', te weten: 1. Brochure/flyer Hoera Het tweede Front Hoera! - ... Gevaarlijk drukwerk; Een vrije uitgeverij in oorlogstijd ... ... . Brochure/flyer Hoera Het tweede Front Hoera! - boekje van 9,5 bij 13,8 centimeter, in de periode dat het optimisme vanwege het aanstaande Tweede Front (invasie) hoogtij vierde werd deze brochure uitgegeven om het optimisme te temperen. Het tweede Front zal geen feestje zijn, maar Nederland wordt in puin geschoten, zo ... Film De ambitieuze jeugdfilm 'Storm' vertelt een avontuurlijke geschiedenisles voor de jeugd van tegenwoordig. Gevaarlijk drukwerk belicht de verhouding tussen literatuur en politiek in de donkere oorlogsdagen en is een uniek eerbetoon aan de drukkers, zetters en uitgevers die in die dagen hun leven waagden voor de vrijheid. Ook vandaag is het recht op vrijheid van meningsuiting een actueel thema. H. Renders, Gevaarlijk drukwerk. Een vrije uitgeverij in oorlogstijd DSpace/Manakin Repository DANS is an institute of KNAW and NWO. Driven by data. Go to page top Go back to contents Go back to site navigation 3 april 2004. Omslagontwerp voor 'Gevaarlijk drukwerk: Een vrije uitgeverij in oorlogstijd' van Hans Renders (De Bezige Bij, 2004). Gevaarlijk drukwerk, een uitgeverij in oorlogstijd. De Bezige Bij, Amsterdam 2004. Wie weet slaag ik in de dood. Biografie van Jan Campert. De Bezige Bij, Amsterdam 2004. (als samensteller) Ik heb er slechts één nul afgedaan. Brieven van en aan Geert Lubberhuizen. De Bezige Bij, Amsterdam 2004. Het leven van een doodsbericht. Gevaarlijk drukwerk: een vrije uitgeverij in oorlogstijd: Amazon.es: Hans Renders: Libros en idiomas extranjeros...

INFORMATIE

AUTEUR
Hans Renders
DIMENSIE
4,22 MB
BESTANDSNAAM
Gevaarlijk drukwerk.pdf

OMSCHRIJVING

Met totaal ruim zeventig titels was De Bezige Bij tijdens de oorlog de grootste Nederlandse uitgeverij van clandestien drukwerk. Zestig jaar na de eerste publicatie van de uitgeverij zijn de tientallen rijmprenten en andere uitgaven nu in facsimile herdrukt, vaak voor het eerst sinds de bezetting.Het fonds van De Bezige Bij tijdens de bezetting is zeer divers: oud-Hollandse spreuken op mooi geschept papier, politieke gedichten op zurige oorlogsvellen, mooi gebonden linnen boeken en politiek satirische cartoons op prentbriefkaarten, werk van vertaalde buitenlandse auteurs en debuterende Nederlandse dichters. Kalenders getooid met een foto van de koningin en natuurlijk de beroemde Moffenspiegel, de bundeling van cartoons van de hand van Karel Links. Sommige van deze boeken en rijmprenten zouden na de bevrijding tot politieke controverses leiden. De rede van Koningin Wilhelmina en de bekende proclamatie van de koningin uit 1942, maar ook literaire teksten met een politieke lading die tijdens de bezetting zowel moreel als financieel het verzet steunden, leidden tot discussie in de literaire en politieke wereld. Gevaarlijk drukwerk werpt een nieuw licht op de verhouding tussen literatuur en politiek in de donkere oorlogsdagen en is een uniek eerbetoon aan de drukkers, zetters en uitgevers die in die dagen hun leven waagden voor de vrijheid.

Wil je het boek lezen?Gevaarlijk drukwerk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hans Renders. Lezen Gevaarlijk drukwerk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN