Een vlieg op de muur

Een vlieg op de muur - Dirk Bracke | Highergroundnb.org

...996 Prijs van de Kinder- en Jeugdjury Limburg 14 t/m 16 jaar voor Een vlieg op de muur 1998 Prijs van de Kinder- en Jeugdjury voor het boek in Vlaanderen 14 t/m 16 jaar voor Het uur nul ... Een vlieg op de muur | Boeken ... . Help je medescholieren! Upload jouw samenvattingen. Upload. Downloaden. Probleem melden. Geef een cijfer: Het boek: 'Een vlieg op de muur' van Dirk Bracke is een oorspronkelijk Nederlands geschreven boek. Ik vind de cover aantrekkelijk en erg origineel. Het verhaal speelt zich af in de Braziliaanse stad Salvador da Bahia tussen begin 1993 en eind 1994. De hoofdpersonages zijn twee zwarte straatkinderen. Een vlieg op de muur (Paperbac ... een vlieg op de muur - Vertaling naar Engels - voorbeelden ... ... . Het verhaal speelt zich af in de Braziliaanse stad Salvador da Bahia tussen begin 1993 en eind 1994. De hoofdpersonages zijn twee zwarte straatkinderen. Een vlieg op de muur (Paperback). Confronterend! Washington en Mico zijn broers. Samen met Marcos en zijn liefje Sandra proberen ze te overleven in de... Een vlieg op de muur. Confronterend! Washington en Mico zijn broers. Samen met Marcos en zijn liefje Sandra proberen ze te overleven in de straten van het Braziliaanse Salvador da Bahia. Ze proberen wat geld bij elkaar te scharrelen met bedelen, of ze knappen kleine klussen op. Op een dag komen ze in contact met een net van drugsdealers. Tegen beter weten in worden ze opgezadeld met vuile ... Vertalingen in context van "een vlieg op de muur" in Nederlands-Engels van Reverso Context: Ik zou een vlieg op de muur willen zijn, en luisteren naar wat Frank Campana zegt. Ooit gehoord van de film 'The Fly'? Daarin verandert een man langzaam in een vlieg, omdat er in soort transformatiemachine niet alleen deze man, maar ook een vlieg aanwezig was. De vlieg werd trouwens geen mens. Maar feit blijft dat er een kern van waarheid in deze film zit. Ken je de uitdrukking: 'ergens een vlieg op de muur zijn?'. Boekverslag Nederlands Een vlieg op de muur door Dirk Bracke door een scholier | 3e klas havo | 5 februari 2003 6,9. Toon 11 verslagen. Samen ben je slimmer. Scholieren.com helpt jou om betere resultaten te halen en slimmere keuzes te maken voor de toekomst. Met kennis, actualiteit ... De vroegste gedocumenteerde voorbeeld van "een vlieg op de muur" verscheen in een februari 1921 nummer van The Oakland Tribune. De zinsnede in het artikel was: "I...

INFORMATIE

AUTEUR
Dirk Bracke
DIMENSIE
4,34 MB
BESTANDSNAAM
Een vlieg op de muur.pdf

OMSCHRIJVING

Washington en Mico zijn broers. Samen met Marcos en zijn liefje Sandra proberen ze te overleven in de straten van het Braziliaanse Salvador da Bahia. Ze proberen wat geld bij elkaar te bedelen, of ze knappen kleine klussen op. Op een dag komen ze in contact met een net van drugsdealers. Tegen beter weten in worden ze opgezadeld met vuile, levensgevaarlijke karweitjes en ze merken al snel dat in dat wereldje geen mislukkingen worden geduld.DIRK BRACKE onthult op een verbluffende manier de schrijnende toestanden waar Braziliaanse straatkinderen mee te maken hebben. Er zijn de conflicten met andere straatkinderen, de moeilijkheden met 'deftige' burgers, de drugsmaffia, de corrupte politie. Maar er is ook de onderlinge vriendschap, die hun de kracht geeft om in die onmenselijke wereld lief te hebben en te leven.

Wil je het boek lezen?Een vlieg op de muur in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Dirk Bracke. Lezen Een vlieg op de muur Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN