Wegen van kerstening

Wegen van kerstening - Charles Caspers | Highergroundnb.org

...). de kerstening van Friesland heeft betekend, is een vergelijking met de andere missiona­ rissen van dit gebied interessant: vóór hem Willibrord (t739) en na hem Wille had (t 789) en Liudger (t809) ... Charles Caspers - Titus Brandsma Instituut ... . De verovering door de Franken van het Friese gebied ten noorden van de Rijn had Eén wijdverspreide verklaring van de oorsprong van deze datum is dat 25 december de kerstening was van de dies solis invicti nati ('dag van de geboorte van de onoverwinnelijke zon'), een populaire feestdag in het Romeinse Rijk die de winterzonnewende vierde als symbool van de herleving van de zon, het zich ontdoen van de winter en de aankondiging van de wedergeboorte van de lente en de zomer. kerstening v ( religie ) het proces waarbij heidense volkeren zich, al dan niet massaal, tot het christendom bekeren; veelal in historische context De kerstening van de Lage Landen begon reeds in de ... Inleiding. De kerstening van Christenen - Radboud Repository ... . kerstening v ( religie ) het proces waarbij heidense volkeren zich, al dan niet massaal, tot het christendom bekeren; veelal in historische context De kerstening van de Lage Landen begon reeds in de vijfde eeuw en werd pas halverwege de achtste eeuw voltooid. Na verloop van tijd kreeg de bisschop van Rome (Papa genoemd) een nieuwe titel: Paus. In de 16e eeuw maakte de oude Sint-Pieter van Constantijn plaats voor een nieuwe kerk die het centrum was en is van het rooms-katholieke geloof. Door de invoering van het christendom zijn er vandaag de dag veel kerken in het oud Romeinse Rijk. Werkwoord. kerstenen. overgankelijk (gewestelijk) tot een christen maken . Als een katholiek kindje gekerstend wordt, krijgt het een naam in aanwezigheid van de dooppeter en/of -meter.; overgankelijk heidense volkeren, al dan niet massaal, tot het christendom bekeren; veelal in historische context . Cyrillus en Methodius kerstenden omstreeks het jaar 1000 de Slavische volkeren rond de Dnjestr. Over de periode vanaf het vertrek van de Romeinen is weinig bekend. Wat we wel weten is dat Friezenland na 650 een koning had, Radboud. Kerstening - Entoen.nu Kerstening vertaling in het woordenboek Nederlands - Duits op Glosbe, online woordenboek, gratis. Bladeren milions woorden en zinnen in alle talen. Wegen van kerstening in Europa, 1300-1900 / [edit.] Charles Caspers ; [edit.] Frans Korsten ; [edit.] Peter Nissen. - Budel : Damon, 2005. - 190 p. - ISBN-10 90-5573-659-7. BSA: LZ 273/128. De wereld van de bijbel: tentoonstelling ter gelegenheid van het honderdvijftig-jarig bestaan van het Nederlandsch Bijbelgenootschap. - S.l ......

INFORMATIE

AUTEUR
Charles Caspers
DIMENSIE
12,64 MB
BESTANDSNAAM
Wegen van kerstening.pdf

OMSCHRIJVING

In de geschiedenis van het christendom zijn er uiteraard voorbeelden van individuele bekeringsverhalen, van een 'thuiskomen'; in het christelijk geloof na een lange zoektocht. Maar deze waren in de periode van de vroege middeleeuwen tot de moderne tijd in Europa toch eerder uitzonderingen dan regel. Het christendom kende in die tijd een grote mate van vanzelfsprekendheid. Men werd als het ware 'geboren in de kerk'.Hoe verliep dan het kerkelijke socialisatieproces van de grote meerderheid van mensen in het Westerse christendom? Hoe werden mensen tot christenen gevormd? Naar die vraag wordt onderzoek gedaan in het interfacultaire onderzoekingsprogramma 'Christelijk cultureel erfgoed' van de Radboud Universiteit Nijmegen. Deze bundel bevat een aantal voorbeelden van dat onderzoek.

Wil je het boek lezen?Wegen van kerstening in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Charles Caspers. Lezen Wegen van kerstening Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN