In het Bolwerk van de Grote Leider

In het Bolwerk van de Grote Leider - Yorum Beekman | Highergroundnb.org

...gen in Noord-Korea 01 by Yorum Beekman (ISBN: 9789051796629) from Amazon's Book Store ... De 30 beste en meest inspirerende leiders - Consultancy.nl ... . Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Noté /5: Achetez In het Bolwerk van de Grote Leider: 5 dagen in Noord-Korea de Beekman, Yorum: ISBN: 9789051796629 sur amazon.fr, des millions de livres livrés chez vous en 1 jour Nazi-Duitsland, nationaalsocialistisch Duitsland en het Derde Rijk zijn informele benamingen voor Duitsland in de periode 1933-1945, toen het land werd geregeerd als een totalitaire dictatuur onder het nationaalsocialistische regime van dictator Adolf Hitler en diens Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij (NSDAP). In de propaganda van de nationaalsocialisten (kortweg nazi's) werd de ... Deze insp ... Wayne Eagling, de nieuwe leider van het Nationale Ballet ... ... . In de propaganda van de nationaalsocialisten (kortweg nazi's) werd de ... Deze inspirerende leider loodste het land door de grootste economische depressie die het ooit had gekend en liet haar floreren tijdens de grootste oorlog waaraan het ooit meedeed. Zijn hervorm- en herstel programma genaamd de 'New Deal' gaf de federale overheid meer bevoegdheden om zo de groepen burgers die het meest onder de depressie te lijden hadden bestaanszekerheid te bieden. Na de Tweede Wereldoorlog vond in de VS een grote politieke verschuiving plaats. De bolwerken van Democraten en Republikeinen wisselden. De Democraten verschoven naar het noorden, terwijl de Republikeinen het ontstane gat in het zuiden opvulden. Kim Jong-il werd in Noord-Korea veelal aangeduid als "de Geliefde Leider", ter onderscheiding van zijn vader, die "de Grote Leider" genoemd werd. Ook "de Generaal" was een veelgebruikte titel. Bijzonder is dat Kim de eerste leider in de gehele communistische wereld was die ooit zijn vader opvolgde als leider van het land. In wijk Osseveld/Woudhuis ligt Het Bolwerk. De accommodatie besc...

INFORMATIE

AUTEUR
Yorum Beekman
DIMENSIE
6,86 MB
BESTANDSNAAM
In het Bolwerk van de Grote Leider.pdf

OMSCHRIJVING

(…) Wanneer wij uit de lift stappen, zien we tot onze verbazing dat er maar twee hotelkamers op deze verdieping zijn.(…) Tussen onze kamers in bevindt zich een uitbouwsel dat onze aandacht trekt. De ambassadeur klopt op de muur die verdacht hol klinkt. Aan de rechterzijkant van het uitbouwsel is een klein deurtje weggemoffeld met behangpapier. Wij kijken elkaar aan met opgetrokken wenkbrauwen en spreken af dat de ambassadeur op de muur die onze hotelkamer van elkaar scheidt zal kloppen zodra we ieder in onze kamer zijn. Eenmaal in mijn kamer valt mijn oog direct op de rechterwand, die geheel uit spiegels bestaat. Dit is de muur die ogenschijnlijk onze kamers scheidt.(…) Yorum Beekman (1981) is geboren in Seoel, Zuid-Korea en wordt als baby geadopteerd door een Nederlands echtpaar. Ze groeit op in Amsterdam en studeert Taal en Cultuur van Korea in Leiden. Na haar afstuderen gaat zij werken bij de Nederlandse ambassade in Seoel. Dan gaat onverwacht een lang gekoesterde droom van Yorum in vervulling: zij wordt gevraagd de nieuwe ambassadeur van Nederland te vergezellen op zijn dienstreis naar Noord-Korea. Vanuit Beijing ondernemen ze de ruim vierentwintig uur durende treinreis naar Pyongyang, het hart van een van de meest gesloten communistische staten ter wereld. Wat staat ze daar te wachten? In het Bolwerk van de Grote Leider breekt door het pantser van het eigenzinnige en gesloten Noord-Korea heen en laat zien wat er schuilgaat achter de harde retoriek van Kim Jong Il en de zijnen.

Wil je het boek lezen?In het Bolwerk van de Grote Leider in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Yorum Beekman. Lezen In het Bolwerk van de Grote Leider Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN