De renaissance in het noorden

De renaissance in het noorden - Jacques Tichelaar | Highergroundnb.org

...09 te zien in het Centraal Museum. De renaissance in het noorden van Jacques Tichelaar (boek, gebonden, ISBN 9789072736789) ... De Renaissance in het Noorden ... . Op initiatief van de Klassieke academie vindt er in Noord-Nederland een bijzondere expositie plaats. In 16 musea in... Toegangseisen. Propedeusewerkcollege III: Schrijven en Presenteren met succes afgerond. Beschrijving. In de 16de eeuw ontstaat er in de architectuur een noordelijke Renaissance, die weliswaar beïnvloed is door Italië, maar duidelijk ook specifieke kenmerken heeft, die niet langer te verklaren zijn door een 'verkeerd begrepen hebben van' of de 'aanpassing aan het bestaande bouwbedrijf'. In de 16de eeuw ontstaat er in de architectuur een typisch noordelijke Renaissance, die weliswaar beïnvloed is door Ital ... Nederlandse literatuur in de renaissance - Wikipedia ... . In de 16de eeuw ontstaat er in de architectuur een typisch noordelijke Renaissance, die weliswaar beïnvloed is door Italië, maar duidelijk ook specifieke kenmerken heeft. In het college bestuderen wij onder andere Cornelis Floris, Pieter Coecke van Aelst, Simon Stevin, Hans Vredeman de Vries en Wendel Dietterlin. De grote kunstmanifestatie De Renaissance in het Noorden is een feit. Dankzij de inzet van de organisatie, de deelnemende musea en andere expositielocaties en de kunstenaars heeft het een en ander vorm gekregen. De 16 expositielocaties in Groningen, Friesland en Drenthe hebben hun ruimtes ingericht met hoogwaardige werken van de honderd ... De Noordelijke renaissance (1515 - 1565) · Aug 1, 09:01 PM by Ad van den Ende "Een kunsthistorische stroming in het noorden van Europa die zich in de periode tussen ca. 15e tot ca. 16e eeuw ontwikkelde onder invloed van de Italiaanse hoogrenaissance en streeft naar een herleving van de kunst van de klassieke oudheid. Op initiatief van de Klassieke academie vindt er in Noord-Nederland een bijzondere expositie plaats. In 16 musea in Friesland(4), Groningen(8) en Drenthe(4) is werk te zien van 100 kunstenaars onder de naam 'De Renaissance in het Noorden'. Art Revisited voelt zich als een vis in het water bij dit evenement. Kunstmanifestatie De Renaissance in het Noorden heeft in twee maanden tijd meer dan 25.000 bezoekers getrokken. Dat heeft organisator Tom S. Hageman bekendgemaakt. Tijdens de manifestatie, een ... De stad-Groninger kunstschilder Abel Groenewold, een van de honderd deelnemers aan De Renaissance in het Noorden, laat weten: 'Dit schilderij van een glazen bokaal, 'Saaksumborg' geheten, is te zien in de Fraeylemaborg. De afmetingen zijn 1,5x 2 meter. Het deksel van de bokaal is 95 centimeter breed. De renaissance is een periode van opleving in kunst en letteren die begon in het 14e-eeuwse Italië en zich van daaruit verspreidde over West-Europa.. Deze periode van culturele bloei werd onder meer gekenmerkt door een vernieuwde belangstelling voor de klassieke oudheid. Het humanisme was de intellectuele basis van de hele renaissancebeweging....

INFORMATIE

AUTEUR
Jacques Tichelaar
DIMENSIE
4,81 MB
BESTANDSNAAM
De renaissance in het noorden.pdf

OMSCHRIJVING

Op initiatief van de Klassieke academie vindt er in Noord-Nederland een bijzondere expositie plaats. In 16 musea in Friesland(4), Groningen(8) en Drenthe(4) is werk te zien van 100 kunstenaars onder de naam 'De Renaissance in het Noorden'. Art Revisited voelt zich als een vis in het water bij dit evenement. Niet alleen omdat het in Tolbert, het hart van de drie provinciën gevestigd is, maar vooral omdat het de belangrijkste uitgever is van figuratieve Nederlandse kunst. Een groot aantal van de kunstenaars die aan de exposities deelnemen hebben al jaren een nauwe band met de uitgever. Waaronder ook kunstenaars als Henk Helmantel, Rein Pol, Joke Frima, Peter Durieux, Pieter Pander, Diederik Kraaijpoel en Jan van Loon die een voorbeeld zijn voor velen. In dit boek staat van iedere kunstenaar werk opgenomen met daarbij een korte tekst over de kunstenaar.Een prikkelende inleiding en een praktische omschrijving van de expositie-locaties maken het tot een aantrekkelijk boek dat recht doet aan deze bijzondere expositie en nog jaren na dato een handzaam naslagwerk zal blijken.

Wil je het boek lezen?De renaissance in het noorden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jacques Tichelaar. Lezen De renaissance in het noorden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN