Twee vrienden en hun vrouwen

Twee vrienden en hun vrouwen - Martien J.G. de Jong | Highergroundnb.org

... reeds beefden mijne lippen op de haare - Eene zachte drukking deed Julia op het gras nederzijgen - ik volgde haar kussende ... Twee vrienden en hun vrouwen - Martien J.G. de Jong ... ... ... ô welke omhelzing toen! Wat spartlend ledenwringen, hoe duizendwerf herhaald, vervangen, en verteêrd! Wat gloeiying van 't ... Martien J.G. de Jong Twee vrienden en hun vrouwen. schrijven, wrijven en vrijen in de pruikentijd. Gedrukt boek . Beschrijving van de overeenkomsten en verschillen tussen de twee achttiende-eeuwse dichters Willem Bilderdijk en Rhijnvis Feith, hun briefwisseling en ondelinge contacten. Bestel Twee vrienden en hun vrouwen van Martien J.G. de Jong. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd En ze ... Heerlijk gratis porno en sexfilms | Sexfilm.startpagina.nl ... . Bestel Twee vrienden en hun vrouwen van Martien J.G. de Jong. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd En ze hebben allebei een vrouw die ook astronaut is. Bob en Doug zijn al twintig jaar vrienden. Historische lancering: dit zijn de astronauten (en hun vrouwen) | RTL Nieuws Ik wilde haar omhelzen, en reeds beefden mijne lippen op de haare - Eene zachte drukking deed Julia op het gras nederzijgen - ik volgde haar k Twee vrienden en hun vrouwen, Martien J.G. de Jong - Paperback - 9789463381659 | AKO boeken Bob en Doug zijn al twintig jaar vrienden. En ze hebben allebei een vrouw die ook astronaut is. Bob en Doug en hun vrouwen Megan Mcarthur en Karen Nyberg on...

INFORMATIE

AUTEUR
Martien J.G. de Jong
DIMENSIE
5,66 MB
BESTANDSNAAM
Twee vrienden en hun vrouwen.pdf

OMSCHRIJVING

Mijn hart begon te kloppen en ik gevoelde dat het bloed mij geduurigmet meerder drift door de aderen bruischte. Ik wilde haar omhelzen,en reeds beefden mijne lippen op de haare - Eene zachte drukkingdeed Julia op het gras nederzijgen - ik volgde haar kussende...ô welke omhelzing toen! Wat spartlend ledenwringen, hoe duizendwerfherhaald, vervangen, en verteêrd! Wat gloeiying van 't vermaaken teedre tokkelingen, of machtloos doorgestaan, of trillende afgeweerd!Wat schokken...Nee, het tweede citaat sluit niet aan op het eerste. Het eerstekomt uit de roman Julia van Rhijnvis Feith en het tweede uithet gedicht Verrukking van Willem Bilderdijk. Ze schreven inhet laatste kwart van de achttiende eeuw, waren goede vriendenen droegen allebei een pruik. Maar die pruik kon scheefstaan als het over de liefde en vooral als het over de politiek ging.Het fragment van Feith vervolgt in werkelijkheid met een scènewaarin de geliefden wenend afscheid nemen terwille van deugd,kuisheid en christelijk uitzicht op de eeuwigheid. Bilderdijk laboreerdedaar ook wel aan, maar hij wist moraal en geloof teverbinden met het bed.Wat de politiek betreft, kon de scheef gevallen pruik soms eenechte bokkepruik worden. En dat niet alleen bij Bilderdijk enFeith. Zelden is er meer geschreven en gewreven, en hebben ermeer wisselingen van staatsvorm plaats gehad dan juist toen. Ditnieuwe boek van Martien J.G. de Jong gaat ook daar over. Hijplaatst de lotgevallen van Feith en Bilderdijk in de brede historischecontext van de legendarische pruikentijd. Het resultaatwerd een amusant en interessant lees-en kijkboek, met veel eigentijdseprenten en ook met toelichtende noten voor lezers dieer méér van willen weten.

Wil je het boek lezen?Twee vrienden en hun vrouwen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Martien J.G. de Jong. Lezen Twee vrienden en hun vrouwen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN