De stille diplomaat

De stille diplomaat - Anet Bleich | Highergroundnb.org

...a, Portugal en Chili. Na de ondergang van het Sovjetcommunisme bemiddelde hij in tal van nationalistische conflicten ... De stille diplomaat van Anet Bleich | Boek en recensies ... ... . Altijd achter ... De inzet van Max van der Stoel (1924-2011) voor Griekenland, Tsjechië, Macedonië en het Koninklijk Huis biedt een mooi tijdsbeeld. ... De stille diplomaat (***) 19 februari 2018. De stille diplomaat van Anet Bleich, 9789460038013 voor € 39,95 bij Boom Geschiedenis. Geen verzendkosten vanaf € 20,-. In De stille diplomaat - Max van der Stoel 1924-2011 schetst ze gedetailleerd h ... De stille diplomaat | Boeken ... . Geen verzendkosten vanaf € 20,-. In De stille diplomaat - Max van der Stoel 1924-2011 schetst ze gedetailleerd het bijzondere leven van de man die eerst Kamerlid was, daarna minister van Buitenlandse zaken in het kabinet Den ... De stille diplomaat. Het bewogen leven van Max van der Stoel 1924-2011 Anet Bleich 496 p. Balans, € 34,95 De belangrijkste inzichten uit de geschiedenis. Word lid van Historisch Nieuwsblad en ontvang iedere maand diepgravende artikelen, boekbesprekingen en interviews op de mat. Anet Bleich De stille diplomaat. Max van der Stoel, 1924-2011. Gedrukt boek . Biografie van de PvdA-politicus en diplomaat, onder meer minister van Buitenlandse Zaken en Hoge Commissaris inzake Nationale Minderheden. Genre Non-Fictie Onderwerpen...

INFORMATIE

AUTEUR
Anet Bleich
DIMENSIE
5,43 MB
BESTANDSNAAM
De stille diplomaat.pdf

OMSCHRIJVING

Max van der Stoel was een diplomaat met een afkeer van diners, cocktailparty's en smalltalk. Hij was ook een internationale grootheid: als minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet-Den Uyl vocht hij voor het herstel van de democratie in Griekenland, Oost-Europa, Portugal en Chili. Na de ondergang van het Sovjetcommunisme bemiddelde hij in tal van nationalistische conflicten. Altijd achter de schermen, vaak met succes. Even discreet ging hij te werk bij zijn geslaagde poging om de 'foute' vader van Máxima te overreden weg te blijven bij haar huwelijk. Máxima bedankte hem daar later voor en verontschuldigde zich voor de vergoten tranen. Max van der Stoel was niet onomstreden. Linkse critici uit zijn eigen PvdA zetten hem weg als 'visieloze rechtse bal', Baltische nationalisten maakten hem uit voor 'agent van het Kremlin'. Maar hij hield vast aan zijn streven ideaal en werkelijkheid dichter bij elkaar te brengen. Anet Bleich schetst in deze biografie het leven van een legendarische Nederlandse diplomaat die de confrontatie aandurfde met de Henry Kissingers en Saddam Hoesseins van deze wereld.

Wil je het boek lezen?De stille diplomaat in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anet Bleich. Lezen De stille diplomaat Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN