Verhalen van het Groninger Ommeland

Verhalen van het Groninger Ommeland - Aafke Steenhuis | Highergroundnb.org

...en Ommeland. De fotoselect ... De Verhalen van Groningen, Groningen ... Amazon.it: Verhalen van het Groninger Ommeland - Aafke ... ... . 7.5K likes. De Verhalen van Groningen verzamelt de verhalen van Groningers. En we vertellen ze weer door, zo maken zoveel mogelijk mensen kennis met Groningen. stortvloed van gebeurtenissen die samen het verleden van Stad en Ommelanden uitmaken. Dit is niet de geschiedenis, maar een geschiedenis van Stad en Ommelanden. Ook deze verhalen zullen blijven stromen en meanderen, door oneindig laagland. Herdenken kan niet zonder herinneren. Herinneren kan niet zonder ... Dit is volgens Groningers dé oorlogsfoto van Stad en Ommeland ... . Herdenken kan niet zonder herinneren. Herinneren kan niet zonder gekend hebben of kennis hebben van. De Verhalen van Groningen, Groningen. 7,5 d. vind-ik-leuks. De Verhalen van Groningen verzamelt de verhalen van Groningers. En we vertellen ze weer door, zo maken zoveel mogelijk mensen kennis met... Provincie ontsteekt een vuurtje en gaat op zoek naar wat Groningers in het Ommeland beweegt en verbindt. Op 11, 12 en 13 oktober 2019 laat theatermaker Theo de Groot in de Enne Jans Heerd in ... Hartje stad Groningen, rond het jaar 1900. Aan de \westersingel is het in de meubelfabriek Nederland van J.A. Huizinga een en al bedrijvigheid. Van alle kanten klinkt het geklop en gezaag van de tientallen werknemers die druk bezig zijn de meubels te vervaardigen, waarmee de fabriek sinds haar oprichting in 1889 een klinkende reputatie heeft opgebouwd. Naam. De naam Ommelanden wordt voor het eerst vermeld in een akte van 26 september 1386, waarbij enkele Oosterlauwerse landschappen en de stad Groningen een verbond tegen de hoofdeling Onno Onsta sluiten. Daarbij wordt gesproken over de stad Groningen mitten ghemenen Ummelanden.In een Latijnse akte van 30 juni 1338 wordt al gesproken van terrae circumjacentes ('omliggende landen'). De Verhalen van Groningen wil graag weten waarom jij je thuis voelt in de stad en/of provincie Groningen. Wat maakt Stad en Ommeland anno 2019 zo bijzonder? Of juist: hoe was het leven in Groningen vroeger? Wat zijn je beste herinneringen? Onder het thema 'Thuis in Groningen' is De Verhalen van Groningen op zoek naar mooie, grappige en ... Het is de Dag van de Groninger Geschiedenis! Brengt u ook een bezoekje aan de Groninger Archieven vandaag? Er is van alles leuks te doen!... De heruitgave van weekendbijlage Dagweek toont de creatieve vrijheid van Groninger journalisten in de jaren '70. Een periode vol avonturen en fantasierijke verhalen. Aan de Friesestraatweg in Groningen werkt Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek in opdracht van ontwikkelaar Brivec en voor Jorritsma Bouw aan het bouw- en woonrijp maken van de nieuwe wijk Het Ommeland....

INFORMATIE

AUTEUR
Aafke Steenhuis
DIMENSIE
5,18 MB
BESTANDSNAAM
Verhalen van het Groninger Ommeland.pdf

OMSCHRIJVING

Het Groninger Ommeland is een oud en geheimzinnig gebied. Wierden met rode bakstenen kerkjes, eindeloze akkers en weilanden, grillige dijken en waterlopen liggen onder hoge wolkenluchten. Al heel vroeg stond dit gebied in contact met verre landen. Predikers, studenten, handelaars en kruisvaarders uit de Ommelanden trokken in de Middeleeuwen door Noord-Europa en het Middellandse Zeegebied en keerden met wonderlijke verhalen terug.Aafke Steenhuis schrijft over bijzondere plekken in de provincie Groningen. Over de droevige geschiedenis van de havenstad Delfzijl, over een arbeidersstraat uit de jaren vijftig in Zuidhorn, over liefde en eenzaamheid aan het Schildmeer, de droom van de borg Piloursema, het roemrijke verleden van Wittewierum en Holwinde, het boerenleven in Schaapbulten en de trektochten van garnalenkotters in de Waddenzee. Een wereld die weerbarstig en wijd, hard en zacht, donker en licht tegelijk is.

Wil je het boek lezen?Verhalen van het Groninger Ommeland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Aafke Steenhuis. Lezen Verhalen van het Groninger Ommeland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN