De lichtverkoper

De lichtverkoper - Ton van Reen | Highergroundnb.org

...'De Lichtverkoper' van Ton van Reen op Alles over boeken en schrijvers, 4 mei 2019: (…) 'De Lichtverkoper' is een goed geschreven en boeiende historische roman die een schrijnend beeld schetst van de erbarmelijke omstandigheden waarin de arbeiders in de jaren 70 en 80 van de 19de eeuw moesten zien te overleven in Maastricht ... Cité Ouvrière Archieven - Alles over boeken en schrijvers ... . Niet alleen de bemoedigende lotgevallen van arbeiders die gebruikmaken van nieuwe kansen, maar ook een sociale geschiedenis die niet vergeten mag worden, maken deze roman tot een waardevol document. Ton van Reen - De lichtverkoper. ISBN 978-90-626-5753-7, 319 pagina's, € 19,50. Haarlem: Uitgeverij In de Knipscheer, derde druk 2019. De lichtverkoper | ISBN 9789062657537 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De Lichtverkoper werpt licht op een donker tijdperk in d ... De lichtverkoper - Ton van Reen ... . Ton van Reen - De lichtverkoper. ISBN 978-90-626-5753-7, 319 pagina's, € 19,50. Haarlem: Uitgeverij In de Knipscheer, derde druk 2019. De lichtverkoper | ISBN 9789062657537 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De Lichtverkoper werpt licht op een donker tijdperk in de geschiedenis van de arbeiders, niet alleen in Maastricht, maar overal in het land. In de eeuw van de opkomst van de industrie werd van de arbeiders verwacht dat ze gehoorzaam waren aan de baas en aan de Kerk en dat ze hun armoede, ... De lichtverkoper, In de Knipscheer, 320 b...

INFORMATIE

AUTEUR
Ton van Reen
DIMENSIE
4,86 MB
BESTANDSNAAM
De lichtverkoper.pdf

OMSCHRIJVING

Roman over 19e eeuws Maastricht. Het zware en avontuurlijke leven van Casper Marres. Maastricht 1873. De stad zit middenin de industriële revolutie. Net als vele andere stadbewoners kan de jonge Casper Marres maar net het hoofd boven water houden. Naast zijn werk op de fabriek verkoopt hij gaskousjes, petroleum en lampolie. Een goed leven op deze wereld is wat hij wil. Langzaam komt hij tot het inzicht dat hij armoede en rechteloosheid niet moet accepteren. De Lichtverkoper is een spannende en vermakelijke op historische feiten berustende roman die eerder verscheen als feuilleton in Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad.

Wil je het boek lezen?De lichtverkoper in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ton van Reen. Lezen De lichtverkoper Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN