Je geld of je leven

Je geld of je leven - Nellie Lobbezoo | Highergroundnb.org

... mensen een crowdfundingsactie omdat ze medische hulp niet zelf kunnen bekostigen ... Je geld of mijn leven: crowdfunding vaak laatste hoop - EO ... ... .Een boeiend fenomeen, waarnaar ik zelf ook erg nieuwsgierig ben. Hoe werkt die crowdfunding? Je geld of je leven (Lukas 12:13-21) Begrijpelijk. Ergens snap je de man uit deze gelijkenis wel. ... Dan leef je dus voor jezelf en dan ben je niet vrij en ben je ook minder mens. Misschien kent u het boek 'de grote scheiding'. Het is geschreven door de bekende C.S. Lewis. Je geld of je leven?! "Knikkers, ... Gratis boek Je geld of je leven - Genoeg ... . Het is geschreven door de bekende C.S. Lewis. Je geld of je leven?! "Knikkers, knaken, duiten, poen, pegels, poet, pingping, centen, flappen, geld. Dat wat de rijken scheidt van de armen. Maar wat is geld? Alles als je het niet hebt, toch? De meeste mensen hebben een verkeerd beeld van geld. Is het simpelweg een ruilmateriaal voor goederen en diensten. Of is het iets ongrijpbaars? Net als 'Je geld of je leven!'. Ik koos doorgaans voor de eerste optie, want menig kind wist dat geld ondergeschikt was aan een mensenleven. Serieuze taal voor kinderen in een fictief Wilde Westen te midden van de onschuldige, oer-Hollandse polder....

INFORMATIE

AUTEUR
Nellie Lobbezoo
DIMENSIE
3,70 MB
BESTANDSNAAM
Je geld of je leven.pdf

OMSCHRIJVING

"Ik, kapitein op het schip, zal mijn lijf koesteren en beschermen.Het is me al 56 jaar trouw. Nu ben ik aan zet.'In juli 2016 ontdekt Nellie Lobbezoo dat ze kanker heeft. Het melanoom confronteert haar met zowel persoonlijke als maatschappelijke dilemma's: in welke behandelingen investeer je als het effect ervan niet zeker is? Wat zeggen statistieken over individuele kansen? Maar ook: hoe behoud je kwaliteit van leven? Hoe benut en verbind je de reguliere en complementaire zorg? En hoe verhoud je je tot de uitersten van uitbehandeld zijn tot kans op levensverlenging?Nellies persoonlijke ervaringen vormen de basis van dit boek. De eigenzinnige keuzes die ze maakte, brengen haar tot tweemaal toe levensverlenging die ze anders niet gehad zou hebben. Met een mentale en fysieke conditie die de reguliere sector versteld doen staan.Violet Oosterwijk, Nellies jongste dochter, plaatst het verhaal in een breder kader. Ze schreef haar afstudeerscriptie over melanomen en de voorspelbaarheid van de effectiviteit van behandelingen. Met als grote vraag: hoe zou het behandelproces verbeterd kunnen worden?Een pleidooi om behandelingen tegen kanker effectiever in te zetten en financiële middelen efficiënt te benutten. Maar bovenal een verhaal van bij jezelf blijven, je levenslust behouden en een pad kiezen dat bij jou past.Nellie Lobbezoo (1959) is opgeleid als juriste en docente Frans/Nederlands, maar werkt al30 jaar als zelfstandig communicatieadviseur. Scherp, eigenzinnig en vindingrijk. Die talenten benut ze ook in haar woelige ziekteproces.Violet Oosterwijk (1998) studeerde in 2019 cum laude af aan Leiden University College Den Haag. Ze volgde de interdisciplinaire studie Liberal Arts & Sciences: Global Challenges, specialisatie volksgezondheid.

Wil je het boek lezen?Je geld of je leven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nellie Lobbezoo. Lezen Je geld of je leven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN