De huisarts als poortwachter

De huisarts als poortwachter - Frans Rampen | Highergroundnb.org

...isarts is een generalist, tevens poortwachter voor de zorg ... De huisarts als poortwachter buiten kantoortijden ... ... . De huisartsenzorg in Nederland is uniek in de wereld. De huisarts en de praktijkmedewerkers behandelen verreweg de meeste klachten zelf. In bijna alle huisartspraktijken werken ook praktijkondersteuners huisartsen (POH) of nurse practitioners. De huisarts als poortwachter (Paperback). Na zijn pensionering blijft Frans Rampen (1945) de landelijke zorgpolitiek geinteresseerd en kritisch volgen.... Poortwachter [sneltramhalte] - Poortwachter is een sn ... De huisarts als poortwachter door Frans Rampen (paperback ... ... .... Poortwachter [sneltramhalte] - Poortwachter is een sneltramhalte van de Amsterdamse metro in Amstelveen. Op de halte stopt sneltram 51. In de richting van Amsterdam Centraal rijdt lijn 51 tot station Zuid als sneltram. Vanaf station Zuid rijdt lijn 51 als metro naar zijn eindpunt. De huisarts als poortwachter buiten kantoortijden De poortwachtersfunctie van de huisarts binnen en buiten kantoortijden vergeleken Tijdschrift: TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 2/2007 Auteurs: M. E. van Baar, M. C. A. Smit ... Het laatste nieuws met duiding van redacteuren, achtergronden, columns, opinie, wetenschap, en recensies van kunst & cultuur door de Volkskrant. de huisarts als poortwachter. Columns & Opinie Friele, R.D., Andela, M. De huisarts als poortwachter: wat vinden patiënten? www.nivel.nl: NIVEL, 1997. Download de PDF Ongeveer een kwart van de eerste contacten van patiënten met een specialist zijn het resultaat van het eigen initiatief van deze patiënt. Bestel De huisarts als poortwachter van Frans Rampen. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd 'De huisarts als poortwachter' door Frans Rampen -...

INFORMATIE

AUTEUR
Frans Rampen
DIMENSIE
7,18 MB
BESTANDSNAAM
De huisarts als poortwachter.pdf

OMSCHRIJVING

Na zijn pensionering blijft Frans Rampen (1945) de landelijke zorgpolitiek geinteresseerd en kritisch volgen. Met name de beperkte toegang tot de medisch specialist vanwege de strenge poortwachtersrol van de huisarts ziet hij als een bedenkelijke ontwikkeling. De huisarts als regisseur en waakhond van ons zorgstelsel is het onderwerp van dit boek. Nederland scoort ondermaats als het gaat om overleving na kanker of na een beroerte. Onze baby- en kindersterftecijfers zijn onacceptabel hoog. De gemiddelde levensverwachting is hier veel korter dan in de landen om ons heen. De rode draad door deze statistieken is de poortwachtersfunctie van de huisarts. Dat is logisch: huisartsen doen veel specialistisch werk, ofschoon ze er onvoldoende voor zijn opgeleid. Tijd voor een sceptisch geluid.

Wil je het boek lezen?De huisarts als poortwachter in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frans Rampen. Lezen De huisarts als poortwachter Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN