In Het Hol Van De Leeuw

In Het Hol Van De Leeuw - Daniel Johannes Huygens | Highergroundnb.org

...alles te beleven. Klim naar een hoge boomstoel, zwaai aan touwen, verstop je in de boomhut of kruip door rioolbuizen ... In het hol van de leeuw - Historiek ... . Het hol van de Leeuw is een werk-, vergader- en ontmoetingsplek in het centrum van Venray. Het Hol heeft een huiskameruitstraling en is van alle werkgemakken voorzien. Er zijn verschillende ruimtes per dagdeel of dag te huur voor o.a. training, workshop, overleg, therapie of expositie. Eén spreekwoord bevat `zich in het hol van de leeuw wagen` zich in het hol van de leeuw wagen (=een groot risico ... in het hol van de leeuw - Juan Pablo Villalobos ... ... . Eén spreekwoord bevat `zich in het hol van de leeuw wagen` zich in het hol van de leeuw wagen (=een groot risico nemen , rechtstreeks bij de vijand te rade gaan); Bronnen De spreekwoorden en gezegden zijn afkomstig van Wikiquote, Wikipedia en onze gebruikers. "In het hol van de leeuw" is het verhaal van iemand die bij een groot bedrijf heeft gewerkt, en daar te maken kreeg met kantoorpolitiek. Levensecht en waar gebeurd, dat geeft het boek toch een extra dimensie. Vlot leesbaar en uitstekend om een regenachtig weekend mee door te brengen. Het is te hopen dat er meer van dit soort boeken verschijnen. Als we hem in het hol van de leeuw sturen, krijgt zij precies wat ze wil. If we send him into the lion's den, we're giving her exactly wh...

INFORMATIE

AUTEUR
Daniel Johannes Huygens
DIMENSIE
3,90 MB
BESTANDSNAAM
In Het Hol Van De Leeuw.pdf

OMSCHRIJVING

Juli 1942. De Duitse bezetter begint met de grootschalige deportaties van Joden. De familie Huygens hoort dat hun Joodse buren, Hijman en Miep Degen, op de lijst voor deportatie staan. Zonder aarzelen nemen ze het gezin als onderduikers in huis. Niet lang daarna duiken ook Mieps zus en haar man bij hen onder.In het hol van de leeuw vertelt het fascinerende verhaal van de familie Huygens, die " met gevaar voor eigen leven en dat van hun dochtertje " Joodse onderduikers herbergde in hun huis in het centrum van Utrecht.Na de oorlog emigreerde de familie naar Australie, waar Daniel Johannes Huygens hun verhaal opschreef. Daniel en Lydia Huygens ontvingen in 1989 een Yad Vashem-oorkonde voor Rechtvaardigen onder de Volkeren. Er is een boom met hun naam geplant in de Laan van de Rechtvaardigen onder de Volkeren in Jeruzalem.

Wil je het boek lezen?In Het Hol Van De Leeuw in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Daniel Johannes Huygens. Lezen In Het Hol Van De Leeuw Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN