Van het concern

Van het concern - S.M. Bartman | Highergroundnb.org

... de grootste automobielbedrijven ter wereld ... Historie Van der Valk - al 150 jaar gastvrij ... . In 2017 verkocht het concern wereldwijd ruim acht miljoen voertuigen. Gemeten naar autoverkopen stond GM in 2016 op de derde plaats na Volkswagen en Toyota. Het Amerikaanse concern telt 164.000 werknemers per eind 2019.. GM verkoopt zijn voertuigen in zo'n 200 landen en heeft wereldwijd een marktaandeel van ... In 1985 stond het concern aan de rand van het faillissement. En 1985, le groupe était au bord de la f ... Concern - 19 definities - Encyclo ... . En 1985, le groupe était au bord de la faillite. De werknemers zijn de enigen die geen blaam treft voor de toestand waarin het concern momenteel verkeert. Les travailleurs sont les seuls à ne pas être responsables de la situation qui prévaut, ... Onder een concern verstaan we het geheel van moedermaatschappij(en) en (klein)dochtermaatschappijen. De activiteiten van een concern kunnen vaak een bundeling van branchevreemde activiteiten zijn. Voorbeelden van concerns zijn: Shell, Akzo, Unilever, Ahold, Philips etc. [..] Het valt dus te overwegen om de bestaande concernregeling voor 2020 niet meer toe te passen. Maar stel dat in de Holding met 4 medewerkers op de loonlijst een bedrag van € 1.000.000,00 wordt verloond, dan is het misschien wel handig dat het hele concern profiteert van het totale WKR-budget....

INFORMATIE

AUTEUR
S.M. Bartman
DIMENSIE
11,67 MB
BESTANDSNAAM
Van het concern.pdf

OMSCHRIJVING

Dit is al weer de vijfde druk van dit studieboek, dat aan bijna alle juridische faculteiten, alsmede aan enkele bedrijfskundige opleidingen wordt voorgeschreven. Het concern is tegenwoordig de meest gebruikelijke ondernemingsvorm, niet alleen in Nederland maar in de gehele geïndustrialiseerde, Westerse wereld. Nieuwe regelgeving voor beursvennootschappen in de US, in reactie op onder meer het Enron-debacle, en de zich binnen Europa ontwikkelende nieuwe gedachten over corporate governance zijn dan ook rechtstreeks van invloed op het Nederlandse recht inzake concernverhoudingen. In deze vijfde druk wordt des te meer aandacht geschonken aan deze internationale dimensie. Verder behandelt het boek onderwerpen als: leiding en bestuursautonomie, concernvorming en ontvlechting, de structuurregeling, ondernemingsraden, aansprakelijkheid, enquêterecht, toezicht, concernfinanciering, kapitaalbescherming en de jaarrekening. Het boek wordt dikwijls gebruikt als verdiepingscomplement op het boek Van de BV en de NV van P. van Schilfgaarde.

Wil je het boek lezen?Van het concern in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur S.M. Bartman. Lezen Van het concern Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN