Woord der prediking / 6

Woord der prediking / 6 - Diverse auteurs | Highergroundnb.org

... welke categorie? ... Handreiking voor predikanten ... Puzzelwoordenboek Prediking ... . In 1993 verscheen het eerste deel van de serie Het Woord der prediking, een handreiking voor de prediking, uitgegeven op initiatief van het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond in de toenmalige Nederlandse Hervormde Kerk, nu in de Protestantse Kerk in Nederland. Thans verschijnt het zesde en laatste deel. De auteurs komen ook nu uit de kring van de Gereformeerde ... Separerende prediking is geschreven uit zorg v ... bol.com | Het woord der prediking 5, J. van der Graaf ... ... ... Separerende prediking is geschreven uit zorg voor de prediking binnen de gereformeerde gezindte vandaag de dag. Eerst gaat ds. Moerkerken in op de methodiek van de preekvoorbereiding. Vervolgens behandelt hij het separerend karakter van de prediking. Het Woord der prediking 2 minuten leestijd Tien jaar na de verschijning van deel 1 van de reeks Het Woord der prediking verscheen nu het vierde deel in deze reeks preekschetsen, onder redactie van ds. J. Maasland, dr. W. Verboom en dr. ir. J. van der Graaf. Prediking als opdracht. Ds. Van Aalst koos zijn uitgangspunt in 2 Timotheüs 4:1 - 3. Paulus raadt Timotheüs hier aan: k betuig dan voor God en de Heere Jezus Christus, Die de levenden en de doden oordelen zal in Zijn verschijning en in Zijn Koninkrijk: redik het Woord, houd aan tijdiglijk, ontijdig/ijk; wederleg, bestraf, vermaan in alle lankmoedigheid en leer. U vindt bij Tolle Lege Numansdorp duizenden 2ehandsboeken & 2eh. cd's, nieuwe boeken & nieuwe cd,s, vertelcd's, 2ehands en nieuwe bladmuziek voor orgel, piano, fluit, klarinet, trompet etc. Ook spellen, bijbels etc. U bent welkom! J. van der Graaf, H.J. Lam...

INFORMATIE

AUTEUR
Diverse auteurs
DIMENSIE
9,82 MB
BESTANDSNAAM
Woord der prediking / 6.pdf

OMSCHRIJVING

In 1993 verscheen het eerste deel van de serie Het Woord der prediking, een handreiking voor de prediking, uitgegeven op initiatief van het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond in de toenmalige Nederlandse Hervormde Kerk, nu in de Protestantse Kerk in Nederland. Thans verschijnt het zesde en laatste deel. De auteurs komen ook nu uit de kring van de Gereformeerde Bond en de Confessionele Verenging in de Protestantse Kerk in Nederland , de Christelijke Gereformeerde Kerken, de Nederlands Gereformeerde Kerken en de Gereformeerde Gemeenten. In de redactie kwam een wijziging. Ds. H. J. Lam nam de plaats in van ds. J. Maasland. De twee andere redactieleden zijn prof. dr. W. Verboom en dr. ir. J. van der Graaf (redactiesecretaris). De opzet bleef ongewijzigd: een kwalitatief goede exegese, met ook aandacht voor de context van de behandelde Schriftgedeelten, waarbij aansluiting wordt gezocht bij de gereformeerde traditie, verwoord in de gereformeerde confessie, en waarbij ook het toepasselijke element voor het persoonlijke geestelijke leven en voor het gemeente-zijn tot zijn recht komt.De behandelde teksten zijn weer zoveel mogelijk verdeeld over het Oude Testament en het Nieuwe Testament, met ook weer een aantal bijdragen voor preken op feestdagen of bijzondere dagen van het kerkelijk jaar. Achterin deze uitgave is een register opgenomen met alle Schriftplaatsen die in de zes delen zijn behandeld.

Wil je het boek lezen?Woord der prediking / 6 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Diverse auteurs. Lezen Woord der prediking / 6 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN