Mens en pijn

Mens en pijn - B.J.P. Crul | Highergroundnb.org

...evolg van feitelijke of mogelijke weefselschade of verwonding ... Mens en pijn 9789056252236 - Wetenschap - Marktplaats.nl ... . Soms ontstaat pijn zonder aanwijsbare lichamelijke oorzaak. Wat zijn de belangrijkste oorzaken van pijn in de ribstreek en waaruit bestaat de behandeling ervan? Ligging ribben De ribben bevinden zich links en rechts aan de voorzijde van het lichaam, en strekken zich uit tot in de zij. Aan elke zijde heb je twaalf ribben; in totaal heeft ieder mens dus 24 ribben. Typische tekenen van ontsteking zijn roodheid, zwelling en ... Pijn: oorzaken en soorten acute pijn en chronische pijn ... ... . Typische tekenen van ontsteking zijn roodheid, zwelling en pijn. Bij pijn in het gebied van de eikel, kan de urineleider of de eikel zelf ontstoken zijn. Daarom maakt men onderscheid tussen een urethritis (plasbuisontsteking) en een balanitis (eikelontsteking). Pijn onder de ribben: symptomen, oorzaken en behandeling Pijn onder de ribben of ribbenboog kan verschillende oorzaken hebben. De klacht is vaak van korte duur en onschadelijk. De symptomen kunnen ook wijzen op een ernstige organische ziekte. Naast de lever en milt om...

INFORMATIE

AUTEUR
B.J.P. Crul
DIMENSIE
5,45 MB
BESTANDSNAAM
Mens en pijn.pdf

OMSCHRIJVING

Mens en pijn 1e druk is een boek van B.J.P. Crul uitgegeven bij Valkhof Pers. ISBN 9789056252236 Pijnbestrijding was lange tijd het stiefkind van de geneeskunde. Het medisch handelen richtte zich op ziekte of letsel, niet op de pijn die daardoor werd veroorzaakt. Sociaal-culturele factoren, zoals de vergrijzing en de daarmee gepaard gaande stijging van het aantal chronische zieken, hebben de vraag naar een goede pijnbestrijding doen toenemen. In Mens en pijn plaatst dr.B.J.P. Crul, hoogleraar pijnbestrijding in Nijmegen, het complexe verschijnsel pijn ook in historisch, religieus en psychologisch perspectief en laat hij de vele gezichten van pijn als menselijke ervaring zien. Iedere patiënt(e) ervaart pijn op zijn of haar eigen manier, de beleving ervan wordt gekleurd door persoonlijke achtergronden.

Wil je het boek lezen?Mens en pijn in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur B.J.P. Crul. Lezen Mens en pijn Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN