Het Nijlpaard Ellende

Het Nijlpaard Ellende - Harrie Geelen | Highergroundnb.org

... verhalenbundel Ooms en tantes, tantes en ooms ... Het nijlpaard Ellende (Book, 2004) [WorldCat.org] ... . Geelen maakte het script, tekende het draaiboek en regisseerde de soundtrack van de tekenfilm Als je begrijpt wat ik bedoel en leende zelf zijn stem aan Wammes Waggel. Het lijkt een Chinese spreuk of een Afrikaanse volkswijsheid, en het zijn de kernzinnetjes uit Harrie Geelens eerste novelle voor volwassenen: `Op de rug van het nijlpaard Ellende zitten kleine ... Hebban Rank. De Hebban Rank geeft een real ... Het Nijlpaard Ellende - Harrie Geelen (2004) - BoekMeter.nl ... ... Hebban Rank. De Hebban Rank geeft een real-time overzicht van de tienduizend populairste boeken op Hebban. De toplijst wordt elke nacht ververst. Hieronder vind je de historie van de ranking van Het nijlpaard Ellende van Harrie Geelen sinds november 2018. Door gebruik te maken van Scholieren.com of door hieronder op 'akkoord' te klikken, ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Als je niet alle cookies wilt toestaan, ga dan naar ' Aanpassen Instellingen aanpassen ' om dit in te stellen. Het Nijlpaard Ellende book. Read reviews from world's largest community for readers. Auteur Tekst In. Jaar; Harrie Geelen 'Harrie Geelen Het Nijlpaard Ellende. Deel 2 (slot)' In: Tirade. Jaargang 47 (nrs. 398-401) 2003: Harrie Geelen Het nijlpaard Ellende. [Harrie Geelen] Home. WorldCat Home About WorldCat Help. Search. Search for Library Items Search for Lists Search for Contacts Search for a Library. Create lists, bibliographies and reviews: or Search WorldCat. Find items in libraries near you. Advanced Search Find a Library ... Het nijlpaard (Hippopotamus amphibius) is de grootste en algemeenste soort uit de familie der nijlpaarden (Hippopotamidae). De andere soort is het dwergnijlpaard (Hexaprotodon liberiensis).Het is tevens een van de grootste landzoogdieren.Slechts de olifanten en sommige neushoornsoorten zijn groter. De wetenschappelijke naam van de soort werd in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus. Maar het is waar, misschien dat voor kinderen de tekst van Het nijlpaard Ellende iets te heftig en verontrustend is. Er komt nogal wat aan problemen en ontwrichtende vragen aan de orde, in het verhaal van de dertienjarige ikfiguur Sep, wiens wedervaren in een Limburgse provinciestad rond 1950 vermoedelijk niet veel verschilt van de jeugdervaringen van Heerlense Harrie. En daardoor stijgt Het nijlpaard ellende uit boven het genre van de probleemroman of ego document. De hoofdpersoon mag dan dertien zijn - 'Ik heet niet...

INFORMATIE

AUTEUR
Harrie Geelen
DIMENSIE
11,17 MB
BESTANDSNAAM
Het Nijlpaard Ellende.pdf

OMSCHRIJVING

'Ik ben vast zo iemand die gelukkig is', denkt Sep Paffen, de dertienjarige hoofdpersoon van Harrie Geelens novelle Het nijlpaard Ellende. 'Mijn moeder zou een leven lang gelukkig zijn met een man die elke dag huppeltjes maakte.' Maar zijn vader houdt op met huppelen als hij weet wat Sep heeft ontdekt over zijn vrouw en de pianostemmer.Het nijlpaard Ellende, Geelens eerste boek voor volwassenen, is een droeve en komische vertelling over onbegrijpelijkheid van het leven. Een v3erhaal waarin bedrogen, gelogen en verdonkeremaand wordt, maar waarin tederheid en humor nooit ver weg zijn.

Wil je het boek lezen?Het Nijlpaard Ellende in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Harrie Geelen. Lezen Het Nijlpaard Ellende Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN