Inspanningstests

Inspanningstests - T. Takken | Highergroundnb.org

...oenemende intensiteit van de inspanning zal de belasting tot een bepaalde grens kunnen functioneren ... Inspanningstest | InspanningLOONT ... . De zuurstof opnamen is de omschrijven met de vergelijking van Fick: Vo2 = slagvolume x hartfrequentie x arteriële - gemixte veneuze O concentratieverschil in het bloed. Inspanningstests zijn essentieel in op maat gesneden trainingsprogramma's voor mensen met een chronische aandoening. Ze zijn nodig voor een goede evaluatie en maken een training effectiever. Daardoor worden de motivatie en therapietrouw van de patiënt vergroot. Inspanningstests is een p ... Inspanningstests - Tim Takken - (ISBN: 9789036817493) | De ... ... . Daardoor worden de motivatie en therapietrouw van de patiënt vergroot. Inspanningstests is een praktisch boek. INTERPRETATIE CARDIOPULMONALE INSPANNINGSTESTS (CPET) PROGRAMMA 09.00 - 09.30 Ontvangst en koffie 09.30 - 10.15 Methodiek van het inspanningsonderzoek 10.15 - 11.15 Cardiopulmonale respons in rust, tijdens en na inspanning 11:15 - 11:45 Pauze 11:45 - 12:30 Hoe lees je de 9 ... Inspanningstests is een praktisch boek. Na de theorie van de fysiologie achter de tests wordt het instrumentarium dat de fysieke prestaties meet, behandeld. Daarna bespreekt de auteur verschillende typen inspanningstests: anaërobe tests die zich richten op de gouden standaard van fitheid; submaximale tests en duurinspanningstests. Inspanningstests bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. Inspanningstests zijn niet meer voorbehouden aan topsporters; ook bij patiënten met een chronische aandoening bewijzen zij goede diensten. Inspanningstests is een praktisch boek. Na de theorie van de fysiologie achter de tests wordt het instrumentarium dat de fysieke prestaties meet, behandeld. Inspanningstests is een praktisch boek. Het behandelt eerst de theorie van de fysiologie achter de tests en het instrumentarium dat de fysieke prestaties meet. Daarna bespreekt de auteur verschillende typen inspanningstests en de manier waarop de resultaten ervan geïnterpreteerd moeten worden. Inspanningstest met continue ECG (hartfilmpje) controle en ademgasanalyse met, indien geïndiceerd, bloeddrukmeting. Deze maximale inspanningstest kan zowel op de fietsergometer als op de loopband worden uitgevoerd. 9789036817493 Inspanningstests koop je vanaf 25.99 tweedehands bij Bookmatch. 100% veilig Geen énkel risico. Dit boek geeft praktische informatie over inspanningstests aan studenten fysiotherapie en bewegingswetenschappen, en aan professionals in de (sport)gezondheidszorg zoals medici, paramedici en bewegingswetenschappers. Zij kunnen dit boek gebruiken om meteen aan de slag te gaan met inspanningstests. Inspanningstests zijn essentieel in op maat gesneden trainingsprogramma's voor mensen met een ... 20 aanbiedingen in juni - Koop en verkoop inspanningstests eenvoudig op Marktplaats Lokale aanbiedingen - Ga ervoor!...

INFORMATIE

AUTEUR
T. Takken
DIMENSIE
4,22 MB
BESTANDSNAAM
Inspanningstests.pdf

OMSCHRIJVING

Inspanningstests vormen een essentieel onderdeel van op maat gesneden trainingsprogramma's. Ze dragen bij aan een goede evaluatie van de trainingsresultaten en maken de training effectiever. Daardoor worden de therapietrouw van de pati'nt en de motivatie van de sporter vergroot.Inspanningstests zijn niet meer voorbehouden aan topsporters; ook bij pati'nten met een chronische aandoening bewijzen zij goede diensten.Inspanningstests is een praktisch boek. Na de theorie van de fysiologie achter de tests wordt het instrumentarium dat de fysieke prestaties meet, behandeld. Daarna bespreekt de auteur verschillende typen inspanningstests: ana'robe tests voor prestaties van korte duur en hoge intensiteit; maximale a'robe tests die zich richten op de gouden standaard van fitheid;submaximale tests en duurinspanningstests. Belangrijk is de interpretatie van de resultaten. Want wanneer is iemand vooruitgegaan? Wat zijn afwijkende uitkomsten en wat zouden die kunnen betekenen? Ook wordt ingegaan op de toepassing van inspanningstests bij specifieke populaties zoals kinderen en chronisch zieken. Tot slot voorziet Inspanningstests in een handige vragen-lijst (PAR-Q), register en een uitvoerige literatuurlijst. Kortom, een boek om meteen mee aan de slag te gaan.Inspanningstests is bedoeld voor zowel studenten fysiotherapie en bewegingswetenschappen als medici, paramedici en bewegingswetenschappers die al werkzaam zijn in de (sport)gezondheidszorg.Tim Takken is als klinisch inspanningsfysioloog verbonden aan de afdeling Kinderfysiotherapie en Pediatrische Inspanningsfysiologie van het Wilhelmina Kinderziekenhuis van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Hij publiceerde in diverse nationale en internationale vaktijdschriften en promoveerde in 2003 aan de faculteit Geneeskunde van de Universiteit Utrecht met het proefschrift Studies on physical performance and functional ability in juvenile idiopathic arthritis. In 2006 verscheen het boek Wielrennen en wetenschap van zijn hand.

Wil je het boek lezen?Inspanningstests in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur T. Takken. Lezen Inspanningstests Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN