Alle poezie dateert van vandaag

Alle poezie dateert van vandaag - Charles Ducal | Highergroundnb.org

...ensschool tot het sterfbed. Door Charles Ducal ... Alle Poezie Dateert Van Vandaag en meer Gedichtenbundels! ... . Alle poëzie dateert van vandaag. Charles Ducal (auteur) (auteur) × Alle poëzie dateert van vandaag | ISBN 9789045016986 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Charles Ducal publiceert een mooi pleidooi als Gedichtendagessay: Alle poëzie dateert van vandaag. De enige die profiteert van de Gedichtendag is de firma Moleskine. Elf euro vijftig kost het, zo'n Moleskine-bo ... Inspiratiedag: 'Alle poëzie dateert van vandaag ... ... . Elf euro vijftig kost het, zo'n Moleskine-boekje. Het heeft een zachtleren kaft en een elastiek dat het dichthoudt en ook als leeslint kan dienen. Alle poezie dateert van vandaag. Omschrijving: Ik ben ervoor te lezen wat er staat. Ook al is het dikwijls niet duidelijk wat er staat en vraagt het veel verbeelding en interpretatie te zien wat er zou kunnen staan. Een gedicht is geen spons, geen projectiescherm, geen kapstok. Alle poëzie dateert van vandaag. - Charles Ducal (auteur van poëzie en proza, gewezen leerkracht Nederlands) Charles Ducal bespreekt vanuit zijn ervaring als leraar de drempels die leerlingen ervaren bij het lezen van poëzie. Aan de hand van ee...

INFORMATIE

AUTEUR
Charles Ducal
DIMENSIE
12,59 MB
BESTANDSNAAM
Alle poezie dateert van vandaag.pdf

OMSCHRIJVING

Voor wie het wil zien, is het leven doordrenkt van poëzie, zoals ook de poëzie doordrenkt is van het leven. Charles Ducal opent zijn essay met een levensverhaal vol poëzie, van de gemeentelijke jongensschool tot het sterfbed. Alle poëzie dateert van vandaag, beweert hij, Sybren Polet citerend, en om dat te illustreren strooit hij doorheen zijn essay verzen uit van P.C. Hooft over Guido Gezelle en Lucebert tot Els Moors. Wat Ducal daarbij bezighoudt, is het imago van onbegrijpelijkheid dat poëzie in veler ogen aankleeft. Volgens hem zegt het meer over die ogen en de wijze waarop ze lezen dan over de poëzie. Het essay is een pleidooi om poëzie te benaderen als wat ze in wezen is, een specifiek en creatief spel met de taal, en niet als een makkelijke gevoels- of stemmingsautomaat. Dat impliceert inwijding, moeite en precisie. Lezen wat er staat. Dan en alleen dan kan men ook, naar Martinus Nijhoffs regel, lezen wat er niet staat. Ducal besluit met enkele kritische bedenkingen over poëzie en onderwijs. ‘Alle poëzie dateert van vandaag’ is het derde Gedichtendagessay, een publicatiereeks waarin een dichter een persoonlijk pleidooi voor de poëzie houdt. De eerdere gedichtendagessays werden geschreven door Paul Bogaert (2008) en Luuk Gruwez (2009). Een initiatief van het Vlaams Fonds voor de Letteren, in samenwerking met het Poëziecentrum.Charles Ducal (Leuven, 1952) publiceerde talrijke dichtbundels, zoals ‘Het huwelijk’, ‘De hertog en ik’, ‘De meesterknecht’, ‘Moedertaal’, ‘Naar de aarde’, ‘In inkt gewassen’ en tenslotte de in 2009 verschenen bundel ‘Toegedekt met een liedje’. De bundel ‘In inkt gewassen’ werd in 2006 bekroond met de Herman de Coninckprijs.

Wil je het boek lezen?Alle poezie dateert van vandaag in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Charles Ducal. Lezen Alle poezie dateert van vandaag Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN