Wij Europeanen

Wij Europeanen - Wim de Wagt | Highergroundnb.org

...rom the world's largest community for readers ... Duitsland wil bemiddelen tussen China en VS | Buitenland ... ... . Het is september 1929. In Genève... Ook wij Europeanen moeten in de spiegel durven kijken. Niet enkel in de Verenigde Staten is de balans tussen vrijheid, gelijkheid en de individuele zoektocht naar levensgeluk vandaag verstoord. Wij Europeanen vertelt het indringende, maar vergeten verhaal uit de sleuteljaren van de twintigste eeuw waarin de geschiedenis een andere loop had kunnen nemen. Het is september 1929. In Genève komen de ... Bureau ISBN - Wij Europeanen ... . Het is september 1929. In Genève komen de regeringsleiders van alle 27 Europese landen bij elkaar om te spreken over een Europese federatie. Wij Europeanen vertelt het indringende maar vergeten verhaal uit de sleuteljaren van de twintigste eeuw, waarin de geschiedenis een andere loop had kunnen nemen. Het is september 1929. In Genève komen de regeringsleiders van alle 27 Europese landen bij elkaar om te confereren over een Europese federatie. Wij Europeanen vertelt het indringende, maar vergeten verhaal uit de sleuteljaren van de twintigste eeuw waarin de geschiedenis een andere loop had kunnen nemen. Het is september 1929. In Genève komen de regerin...

INFORMATIE

AUTEUR
Wim de Wagt
DIMENSIE
7,69 MB
BESTANDSNAAM
Wij Europeanen.pdf

OMSCHRIJVING

Wij Europeanen vertelt het indringende, maar vergeten verhaal uit de sleuteljaren van de twintigste eeuw waarin de geschiedenis een andere loop had kunnen nemen.Het is september 1929. In Genève komen de regeringsleiders van alle 27 Europese landen bij elkaar om te spreken over een Europese federatie. Alleen door verzoening en samenwerking kan Europa er economisch weer bovenop komen en kan een nieuwe vernietigende oorlog worden voorkomen. In die geest ondernemen ook talloze burgers, economen, zakenmensen, kunstenaars en intellectuelen in heel Europa gezamenlijke acties. Een verenigd Europa is heel dichtbij. Desondanks komt er niets van al die mooie plannen terecht. Europa raakt meer en meer verdeeld en gaat ten slotte ten onder in de Tweede Wereldoorlog. Waarom mislukte de samenwerking? Wat als die wel was gelukt, wat had dat betekend voor het lot van zo vele mensen?Wim de Wagt is schrijver, kunsthistoricus en journalist. In 2013 publiceerde hij De kunst van het herinneren. Een reis langs de verbeelding van verdriet en schoonheid.

Wil je het boek lezen?Wij Europeanen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wim de Wagt. Lezen Wij Europeanen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN