Ik was nog nooit in Zelzate geweest

Ik was nog nooit in Zelzate geweest - Thomas Blommaert | Highergroundnb.org

...k) (Thomas Blommaert) ISBN: 9789462670426 - En dit is dan de biografie van een fabrieksdorp zoals ze er in Vlaanderen geen twee hebben ... Ebook ePUB: Ik was nog nooit in Zelzate geweest ... ... . Een ruwe schets van een door het kanaal Gent-Terneuzen in… Ik was nog nooit in Zelzate geweest (eBook) Hallo! Op zoek naar een Ik was nog nooit in Zelzate geweest-boek geschreven door auteur Thomas Blommaert? Registreer u op onze website pianofortefestival.nl en download gratis boeken! En dit is dan de biografie van een fabrieksdorp zoals ze er in Vlaanderen geen twee hebben. INFORMATIE BESTANDSGROOTTE 9,29 MB BESTANDSNAAM Ik was nog nooit in Zelzate geweest.pdf PUBLICEER DATUM februari 2015 SCHRIJVER Thom ... - Ik Was Nog Nooit In Zelzate Geweest… - voor €13,99 ... . INFORMATIE BESTANDSGROOTTE 9,29 MB BESTANDSNAAM Ik was nog nooit in Zelzate geweest.pdf PUBLICEER DATUM februari 2015 SCHRIJVER Thomas Blommaert ISBN 9789462670426 Het boek 'Ik was nog nooit in Zelzate geweest' van auteur Thomas Blommaert krijgt een herdruk. Zelzate is een uitzonderlijke gemeente in Vlaanderen. Het is de enige Vlaamse gemeente waar de communisten een dikke vinger in de pap hebben in de gemeenteraad. In dit boek onderzoekt de jonge schrijver Thomas Blommaert hoe dat komt, ... Ik was nog nooit in Zelzate geweest Zet op ... Ik was nog nooit in Zelzate geweest (boek) Bekijk alles. Ik was nog nooit in Zelzate geweest Thomas Blommaert • ebook • epub. Samenvatting ... Bestel Ik was nog nooit in Zelzate geweest van Thomas Blommaert. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd En dit is dan de biografie van een fabrieksdorp zoals ze er in Vlaanderen geen twee hebben. Een ruwe schets van een door het kanaal Gent-Terneuzen in tweeën gezaagd industrieel eiland. Het labyrintisch relaas van socialistische burgemeesters die van Thomas Blommaert wordt terecht ingehaald als 'een nieuwe stem in de Vlaamse non-fictie' en met Ik was nog nooit in Zelzate geweest bevestigt hij zijn talent als vlot en gewiektst verteller. Maar niet als historicus. En dit is dan de biografie van een fabrieksdorp zoals ze er in Vlaanderen geen twee hebben. Een ruwe schets van een door het kanaal Gent-Terneuzen in ... Ik was nog nooit in Zelzate geweest: Amazon.es: Thomas Blommaert: Libros en idiomas extranjeros Thomas Blommaert werkt voor uitgeverij EPO. Hij publiceerde onder andere Ik was nog nooit in Zelzate geweest (EPO, 2010) en Zoekt gij Boel? in 20 onder 35. Een selectie van de origineelste jonge schrijvers uit Nederland en Vlaanderen (Prometheus, 2011). Bron: Epo Thomas Blommaert, Ik was nog nooit in Zelzate geweest, Epo, 243 p., €17,00, isbn 978 90 6445 585 8 Author review: DR Ik was nog nooit in Zelzate g...

INFORMATIE

AUTEUR
Thomas Blommaert
DIMENSIE
12,84 MB
BESTANDSNAAM
Ik was nog nooit in Zelzate geweest.pdf

OMSCHRIJVING

En dit is dan de biografie van een fabrieksdorp zoals ze er in Vlaanderen geen twee hebben. Een ruwe schets van een door het kanaal Gent-Terneuzen in tweeën gezaagd industrieel eiland. Het labyrintisch relaas van socialistische burgemeesters die van de vakbond zijn, van bezettingen en fabrieksstakingen, van gipsbergen en slibstorten, en van mémékes die weigeren gemeentetaks te betalen. Een relaas dat bijna een eeuw omspant.Centraal staat de komst van de Sidérurgie Maritime in de jaren zestig, die heel Zelzate de polonaise doet dansen. Sidmar stuwt het fabrieksdorp definitief op in de vaart der volkeren. Pistier Omer De Bruyder, die voor een bak trappist een stuur dubbel plooit; meneer Laureys van de RVA, die half Zelzate aan een job helpt bij Sidmar en actief is bij het ACW. Tina Turner die met haar Ike optreedt in zaal The Mercury; de jonge dokters Roland Van Acker en Frans Van Acoleyen die een groepspraktijk op het Groenplein openen; Rode Valk Freddy De Vilder die de coming man van de SP wordt; en een auteur die nog nooit in Zelzate geweest was en niet begrijpt hoe de Partij Van de Arbeid daar zes gemeenteraadsleden heeft: een handvol mensen, een gemeente, een kleine eeuw."Thomas Blommaert is een nieuwe stem in de Vlaamse literaire non-fictie, bevlogen en verbolgen als Boontje, monkelend en vloekend als Walter van den Broeck, maar bovenal vurig en idealistisch als zichzelve." - David Van Reybrouck, schrijver van o.a. Congo, een geschiedenis en Pleidooi voor populisme.'Een trefzekere ontleding van de Zelzaatse microkosmos waarin ook de Grote Verhalen van deze tijd oplichten: de teloorgang van de oude sociaaldemocratie en de milieuverloedering. Gepassioneerde reportagejournalistiek.' - Pascal Verbeken, schrijver van Arm Wallonië en Humo-journalist.Interview met Jonas Geirnaert in Humo (28/9/2010):Humo : Wat is het laatste boek dat u tranen van ontroering bezorgd heeft?Geirnaert: "Ik was nog nooit in Zelzate geweest" van Thomas Blommaert.

Wil je het boek lezen?Ik was nog nooit in Zelzate geweest in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Thomas Blommaert. Lezen Ik was nog nooit in Zelzate geweest Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN