MUMMIES

MUMMIES - Midas Dekkers | Highergroundnb.org

...t het oude Egypte van meer dan tweeduizend jaar oud ... Hoe worden mummies gemaakt? | willemwever ... . Veel mensen denken bij mummies in eerste instantie aan Egypte, maar auteur en samensteller Vincent van Vilsteren behandelt in dit boek ook over mummies die gevonden zijn in Nederland. Het verschil is daarbij natuurlijk dat de Nederlandse mummies, zoals het meisje van Yde, op natuurlijke wijze zijn gemummificeerd. Mummies - Docukit: Vroeger probeerden sommige volken de dode mensen zelfs te bewaren. Ze mochten niet zomaar verdwijnen. Ze moesten bli ... Mummies | Drents Museum ... . Ze mochten niet zomaar verdwijnen. Ze moesten blijven bestaan om verder te kunnen leven in het hiernamaals. Het leven na de dood - Wikipedia: Gecontroleerd nov. 2011 Mummie - Wikipedia. Sosha gaat op bezoek bij de mummies. Ze zoekt uit hoe mensen en zelfs dieren werden gemummificeerd. Ook kijkt ze mee in het ziekenhuis waar een echte mummie wordt onderzocht. De Dat-Kan-Toch-Anders-Man is bij de eerste mummie. €12,50. Bij mummies denkt iedereen aan Egypte en aan ingewikkelde lichamen van farao's, priesters, gewone mensen en zelfs dieren. Duizenden jaren voordat de Egyptenaren hun doden mummificeerden, was echter ook in Peru en Chili al sprake van het conserveren van lichamen voor de eeuwigheid. Daarom maakten de Egyptenaren mummies. Dat de in de woestijn begraven lichamen op een natuurlijke wijze geconserveerd werden, zagen de Egyptenaren als een teken dat de zielen van de overledenen voortleefden in het hiernamaals. Maar een ... Bij mummies die gevonden worden, zit nog huid om de botten en sommige mummies hebben zelfs nog haar! Niet alleen in Egypte. De bekendste mummies zijn de Egyptische mummies. Maar er zijn overal in de wereld mummies gevonden. De oudste mummies van de wereld zijn gevonden in Chili. Part historic journey and part forensic adventure, Mummies: Secrets of the Pharaohs follows researchers and explorers as they piece together the archaeological and genetic clues of Egyptian mummies. ... the late 19th century discovery of a cache of forty mummies, including twelve Kings of Egypt, among them the legendary Rameses the Great. Lagen twee mummies met een dummie ertussen. Er bovenop een papieren rol met moeilijke woorden. wat was ik blij toen ik die hoorde. Eromheen een prachtig lint. Het maakte mij blij als een kind. Ja, op 5 december werd ik verrast, met mijn schoen uit mijn kast. Bedankt lieve Sint en Piet, ik stop ze in de magnetron en geniet. Groetjes. Oma...

INFORMATIE

AUTEUR
Midas Dekkers
DIMENSIE
7,16 MB
BESTANDSNAAM
MUMMIES.pdf

OMSCHRIJVING

Het leven is mooi. Maar ook de dood wordt veel bezongen. Tussen beide bevindt zich een schemerland dat zelden wordt bezocht. De bewoners zijn eigenaardig. Er zijn kadavers en teddyberen, kunstvoorwerpen en nog net niet helemaal verteerde oude mannetjes. Een arts zou de meesten zonder aarzelen dood verklaren, maar dat kan te wijten zijn aan de beperkingen van de medische blik. Is iemand dood louter omdat er geen hart klopt? Soms is dood ook nog een beetje levend. Maar wie weet er het fijne van? In Mummies doet Midas Dekkers een poging de natuurlijke historie van de wereld tussen dood en leven te beschrijven. Met schitterende illustraties van Han van Hagen.

Wil je het boek lezen?MUMMIES in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Midas Dekkers. Lezen MUMMIES Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN