De Jood Van New York

De Jood Van New York - B. Katchor | Highergroundnb.org

...azimierz weg in verloedering ... vestigde zich daarna in New York en vergaarde bekendheid in Polen met het boek ... Antisemitisme in New York - NRC ... ... Ben Katchor: De Jood van New York door Kris van Zeghbroeck. Ben Katchor is in de Verenigde Staten bekend voor zijn 'Julius Knipl, real estate photographer'-comics en werkte mee aan Art Spiegelmans ter ziele gegane 'Raw'-magazine. Katchor maakt zijn strips in de eerste plaats voor kranten en tijdschriften, waarin ze in afleveringen ... Jood van New York, de deel 0 De Jood van New York Prijs: € 19.95 Uitgever: Oog en blik Week 20, mei 2008. ... bol.com | De Jood Van New York, B. Katchor | 9789054922391 ... ... ... Jood van New York, de deel 0 De Jood van New York Prijs: € 19.95 Uitgever: Oog en blik Week 20, mei 2008. Tekeningen: Katchor, Ben Scenario: Katchor, Ben Genre: Documentaire ISBN: 978-9-05492-239-1 Stripweb, uw online stripwinkel. De plaats om online strips uit de reeks De jood van New-York te bestellen. Een overzicht van de beschikbare De jood van New-York titels. De gemeenschap bestaat uit chassidische joden van de Satmar-beweging, die hun oorsprong hebben in Oost- en Centraal-Europa. Na de Tweede Wereldoorlog zijn ze naar New York vertrokken. De joden dragen nog steeds de oorspronkelijke kleding van hun voorvaders. Ook houden deze ultra-rthodoxe joden zich nog steeds strikt aan de Joodse religieuze wetten....

INFORMATIE

AUTEUR
B. Katchor
DIMENSIE
3,20 MB
BESTANDSNAAM
De Jood Van New York.pdf

OMSCHRIJVING

Gedreven door een utopisch visioen riep de New Yorkse politicus en amateur-toneelschrijver Mordecai Noah in 1825 alle verloren stammen van Israël op naar een eiland in de buurt van Buffalo te komen. Hij hoopte daar een Joodse staat te vestigen. Zijn mislukte poging, een voetnoot in de Joods-Amerikaanse geschiedenis, is het vertrekpunt van dit briljant opgezette epos van Ben Katchor dat zich enkele jaren later in de straten van New York afspeelt. Een in ongenade gevallen koosjere slachter, een importeur van religieuze artikelen en dameskousen, een pelgrim die handelt in aarde uit het Heilige Land, een bekeerling tot de Kabbala, een man die van plan is Lake Erie vol koolzuur te spuiten - het zijn slechts een paar personages die zich door Katchors wereld bewegen, hun levens zijn verbonden omdat ze allen proberen een plek te vinden in de Nieuwe Wereld, zelfs als dat leidt tot een financiële waanzin, waardoor ze blut raken of juist een stralende toekomst tegemoetgaan.

Wil je het boek lezen?De Jood Van New York in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur B. Katchor. Lezen De Jood Van New York Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN