QUILT, DE

QUILT, DE - Craen | Highergroundnb.org

...dan uw quilt. Voorbeeld: is uw quilt 1 meter breed, dan is de bies 99 centimeter ... Quiltshop-online | Home ... . Speld deze op diverse punten vast. Quilt it & Dotty is het adres in Overloon voor patchwork en quilten. U kunt quiltles volgen en diverse stoffen en benodigdheden voor quilten vinden. Quilt en meer; Agenda. Agenda; OPEN DAG 2020 & 2021; Over Ons. Wie is 'de Quilt Ster' Sfeerimpressie Winkel; Fotoboek Workshops; Fotoverslag Open Dag 2017; Nieuwsbrieven. Inschrijven Nieuwsbrief; Rows from the Dutch Quilters. Rows from the Dutch Qui ... Patchwork & quilting winkel en webshop - De Sampler Haarlem ... . Inschrijven Nieuwsbrief; Rows from the Dutch Quilters. Rows from the Dutch Quilters; Klantenservice. Adres & Openingstijden; Meest gestelde vragen; Betaling; Verzendkosten ... Wilma Karels patchwork en quilten - alle info over quilten, gratis patronen, cursussen en workshops. Gratis blokken van de maand patronen. Fotografie cursus en Picasa foto bewerken. Quilt-Atelier Trijntje van der Horst heeft veel Quiltstoffen, ook van Jinny Beyer, Kaffe Fassett en veel andere quilt-ontwerpers. In de webshop kunt u eenvoudig de stoffen die u nodig heeft bestellen! Ook voor quiltservice en advies op maat kunt u in het Quilt-Atelier terecht. Quilt- en Patchwork Materialen De Sampler kent een groot assortiment stoffen, tussenvulling, quiltmaterialen en garens. Tel daarbij Tamara's quiltervaring en u weet dat haar advies tot succes leidt. Bij de 'applicatie-quilts'-techniek worden één of meerdere stukjes stof op een effen top genaaid, daar omheen worden dan motieven gequilt. Als de top niet van patchwork is, kan het met quilten extra worden versierd. En zo zijn er nog veel meer manieren om te quilten. Quilten is meer dan patchwork, meer dan het vervaardigen van lappendekens. Quilts zijn dragers van warmte en geschiedenis. Macht, geld en bezit gingen langs de mannelijke lijn over. Vrouwen lieten hun quilts na. Vaak is het gezamenlijk quilten een uiting van solidariteit, een sociaal gebeuren. De aids-quilts zijn daar een hedendaags voorbeeld van. Vanaf de home pagina van Quiltshop-online kunt u direct naar onze online collectie batik stoffen, quiltstoffen en quiltbenodigdheden. Hier vindt u ook advies over quilten in het algemeen. Bij Quilt & Zo staat het quilten centraal en dat in de breedste zin van het woord. Het magazine verschijnt acht keer per jaar, in print en online, inclusief twee specials ...

INFORMATIE

AUTEUR
Craen
DIMENSIE
3,38 MB
BESTANDSNAAM
QUILT, DE.pdf

OMSCHRIJVING

De Amerikanen gaan prat op hun quiltcultuur. Terecht. Toch hebben de meeste quiltstijlen Europese wortels. Zuid-Europa bracht de boutis en de trapunto voort. De Britse eilanden ontwikkelden bijbelquilts, crazy quilts en nog zoveel meer. Noord-Europa eist het log cabin patroon op. Ook Oost-Europa en de Lage Landen drukten hun stempel. Quilten is meer dan patchwork, meer dan het vervaardigen van lappendekens. Quilts zijn dragers van warmte en geschiedenis. Macht, geld en bezit gingen langs de mannelijke lijn over. Vrouwen lieten hun quilts na. Vaak is het gezamenlijk quilten een uiting van solidariteit, een sociaal gebeuren. De aids-quilts zijn daar een hedendaags voorbeeld van. Talrijke originele quilts staan in dit boek afgebeeld, terwijl naar de invloed van landschappen, textiel, kleurenspel, florale elementen en tradities wordt gepeild.Jaklien Van Craen en Ivo Pauwels schreven een meer dan boeiend verhaal, een ode aan vele anonieme quiltsters die hun vingerafdrukken achterlieten in de stoffen en hun ziel in vele quilts legden. Philippe Debeerst zorgde voor de haarscherpe en toch 'bewogen' foto's. Naast dit verhalend gedeelte heeft het boek nog een tiental originele quiltpatronen in petto. 'De quilt, een Europees verhaal' is een boek voor vrouwen en over vrouwen.

Wil je het boek lezen?QUILT, DE in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Craen. Lezen QUILT, DE Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN