De uitvinder van de natuur

De uitvinder van de natuur - Andrea Wulf | Highergroundnb.org

...aan wist te krijgen.Naast zijn levensverhaal komen ook een aantal andere grote wetenschappers ter sprake die allen hun inspiratie vonden in en door Von Humboldt ... Scheltema | De uitvinder van de natuur, Andrea Wulf ... . 'De uitvinder van de natuur, het avontuurlijke leven van Alexander von Humboldt' door Andrea Wulf - Onze prijs: €15,00 - Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huisGratis verzending. Andrea Wulfs De uitvinder van de natuur.Het avontuurlijke leven van Alexander von Humboldt (The Invention of Nature, vertaald door Mariella Duindam en Fennie Steenhuis) is een van de Zomerboeken van Athenaeum Roeterseiland.Lees bij ons de proloog. Alexander von Humboldt (1769-1859) was een moedige ontdekkingsreiziger en de bekendste wetenschapper van zijn tijd. De uitvinder van d ... De uitvinder van de natuur : het avontuurlijke leven van ... ... .Lees bij ons de proloog. Alexander von Humboldt (1769-1859) was een moedige ontdekkingsreiziger en de bekendste wetenschapper van zijn tijd. De uitvinder van de natuur is een onmisbaar boek over een ten onrechte in de vergetelheid geraakte geweldenaar. - Jelle Reumer in Trouw De uitvinder van de natuur is een indrukwekkende poging de wetenschapper en ontdekkingsreiziger - een visionair in zowel moreel als wetenschappelijk opzicht - zijn rechtmatige plaatst in de geschiedenis terug te bezorgen. - de Groene Amsterdammer Het boek De uitvinder van de natuur leest als een trein, en als je dat maar een gekke metafoor vindt dan kun je er ook van maken: als een roman met grote vaart. Je maakt kennis met een bijzondere kerel, je maakt kennis met het bijzondere tijdperk van de negentiende eeuw, je maakt kennis met de bijzondere natuurboeken die hij schreef en die gretig aft...

INFORMATIE

AUTEUR
Andrea Wulf
DIMENSIE
9,89 MB
BESTANDSNAAM
De uitvinder van de natuur.pdf

OMSCHRIJVING

Andrea Wulf beschrijft in "De uitvinder van de natuur' de gedurfde expedities van de moedige ontdekkingsreiziger en bekendste wetenschapper van zijn tijd, Alexander von Humboldt, en geeft op toegankelijke wijze inzicht in zijn baanbrekende onderzoek naar de vorming van het landschap op verschillende continenten.Alexander von Humboldt (1769-1859) had een grote honger naar avontuur en ontdekkingen, hij beklom de hoogste vulkaan ter wereld, reisde door Siberië, waar de bevolking aan miltvuur leed, en deed onderzoek in de meest afgelegen gebieden. Met zijn ideeën was hij zijn tijd ver vooruit. Humboldt wist toen al dat menselijk ingrijpen effect heeft op het klimaat. Zijn gedachten werden aangescherpt door zijn vriendschappelijke relaties met Goethe en Jefferson, en vormden een inspiratiebron voor grootheden uit diverse disciplines, onder wie Darwin, Bolívar, Wordsworth en Thoreau.

Wil je het boek lezen?De uitvinder van de natuur in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Andrea Wulf. Lezen De uitvinder van de natuur Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN