Bloemblad van zee

Bloemblad van zee - Isabel Allende | Highergroundnb.org

...loemblad van zee. Geplaatst op 8 februari 2020 door Job ter Steege ... Bloemblad van zee - Isabel Allende - 9789028450097 | Bruna.nl ... . Ontworteling. Fascistische dictaturen jagen bannelingen op. Een epos over loyaliteit en liefde. Terwijl Hitler zich warmloopt voor zijn totale oorlog, staan in juli 1936 fascistische militairen op tegen de democratisch gekozen Spaanse regering. Bloemblad van zee **** Het gebeurt niet vaak dat je als een persoonlijke brief bij een boek krijgt. Nou ja, persoonlijk, alle lezers krijgen hem, maar toch. Je word ... bol.com | Bloemblad van zee, Isabel Allende ... ... . Nou ja, persoonlijk, alle lezers krijgen hem, maar toch. Je wordt niet alleen bedankt voor het lezen, ook wordt uitgelegd dat een van de hoofdpersonages, Victor Dalau, gebaseerd is op een van de oudste vrienden van de […] 'Bloemblad van zee' is een reis door de twintigste eeuw aan de hand van onvergetelijke personages. Ze ontdekken dat een mens steeds weer aan een nieuw leven kan beginnen. Een prachtige historische roman over ballingschap en liefde. Het eBook kopen. Prijs: € 14,99. Lieshout, Twan van - Allende, Isabel - De politieke vlucht als thema in nieuwe roman Allende Isabel Allende heeft haar 25e boek geschreven. Deze nieuwe roman is veel politieker dan haar eerdere werk. In Bloemblad van Zee richt ze zich op de Spaanse en Chileense geschiedenis, waardoor non-fictie en fictie in elkaar overlopen. Ondanks het boeiende onderliggende verhaal blijkt deze combinatie ... Bloemblad van zee is opnieuw een heerlijke roman over liefde, moed, onrecht en het lot waar niemand anders dan Isabel Allende zo mooi over kan schrijven. We worden in Bloemblad van zee wederom getrakteerd op deze vertrouwde ingrediënten die ons zonder twijfel meesleuren in de bewogen levens van mensen zoals jij en ik. Met nog tweeduizend andere Spaanse vluchtelingen gaan ze aan boord van de Winnipeg, een schip dat is gecharterd door de Chileense dichter en consul Pablo Neruda, op weg naar Chili. Tot hun grote verrassing worden ze ontvangen als helden in hun nieuwe thuisland - dat 'langgerekte bloemblad van zee', in de woorden van Neruda. Vandaag verschijnt de nieuwe roman van Isabel Allende: Bloemblad van zee, vertaald uit het Spaans door Rikkie Degenaar.Wij brengen een fragment. Aan het eind van de gruwelij...

INFORMATIE

AUTEUR
Isabel Allende
DIMENSIE
8,18 MB
BESTANDSNAAM
Bloemblad van zee.pdf

OMSCHRIJVING

'Isabel Allende op haar best.' NRC HandelsbladAan het eind van de gruwelijke Spaanse Burgeroorlog wordt de jonge arts Víctor Dalmau samen met zijn vriendin, de pianiste Roser Bruguera, gedwongen om Barcelona te verlaten en te vluchten naar Frankrijk. Met nog tweeduizend andere Spaanse vluchtelingen gaan ze aan boord van de Winnipeg, een schip dat is gecharterd door de Chileense dichter en consul Pablo Neruda, op weg naar Chili. Tot hun grote verrassing worden ze ontvangen als helden in hun nieuwe thuisland - dat 'langgerekte bloemblad van zee', in de woorden van Neruda. Ze bouwen er een nieuw leven op en worden volwaardige Chilenen. Maar in 1973 gebeurt het onvoorstelbare: er breekt een dictatuur uit en weer moeten Víctor en Roser huis en haard verlaten.'Bloemblad van zee' is een reis door de twintigste eeuw aan de hand van onvergetelijke personages. Ze ontdekken dat een mens steeds weer aan een nieuw leven kan beginnen. Een prachtige historische roman over ballingschap en liefde.

Wil je het boek lezen?Bloemblad van zee in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Isabel Allende. Lezen Bloemblad van zee Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN