Een tropische herinnering

Een tropische herinnering - Eric Schneider | Highergroundnb.org

...erlands-Indië: Eric Schneiders Een tropische herinnering doet denken aan het beste werk van Hella S ... Een tropische herinnering - Eric Schneider - (ISBN ... ... . Haasse. Elke vijf jaar komen de diplomaat Ferdy Aronius, zijn moeder en haar ex-minnaar bij elkaar om de bombardementen op Hiroshima en Nagasaki te 'vieren'. Een tropische herinnering bestaat uit twee novellen. In 'De beige man' reizen we met de homoseksuele diplomaat Ferdy Aronius van Angola naar Nederland, waar hij met zijn oude moeder en haar ex-minnaar Mees Stork in diens hotel Hoogduin de ondergang van Hiro-shima en Nagasaki zal gaan vieren. In Een tropische herinnering worden gebeurtenissen opgehaald die het heden nog steeds blijken te b ... Een tropische herinnering - Uitgeverij Cossee ... . In Een tropische herinnering worden gebeurtenissen opgehaald die het heden nog steeds blijken te bepalen. 3. Met grote stappen is Ferdy de trap op gelopen. In de gang boven vindt hij de kamer waar zijn ouders meestal logeerden en hij klopt zachtjes. Als er niet gereageerd wordt opent hij stil de deur. Een tropische herinnering. Dr. J. Kommers. 07-10-2019 Kerk & religie. Dr. J. Kommers. 07-10-2019 Kerk & religie. Historica Anneke van der Stoel beschrijft in "De sieraden van Lai Kaloea" het ... 'Een tropische herinnering, twee novellen' door Eric Schneider - Onze prijs: €19,99 - Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis Lees „Een tropische herinnering twee novellen" door Eric Schneider verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. Het debuut van een van de laatste ooggetuigen van Nederlands-Indië: Eric Schneiders Een tropische herinnering doet denke... In Een tropische herinnering worden gebeurtenissen opgehaald die het heden nog steeds blijken te bepalen. Buy the eBook. List Price $16.63 USD. Your price $15.79 USD. Add to cart Buy Now Add to Wishlist Remove from Wishlist. Or, get it for 7600 Kobo Super Points! ... Een tropische herinnering - Boek (9059364341) (Eric Schneider) ISBN: 9789059364349 - Het Boek Een tropische herinnering (9059364341) geschreven door Eric… Een tropische herinnering (2013). Fictie, 160 pagina's. Aantal woorden: 31.523. Thema's: debuut. Publicaties 10 Books from Holland (Najaar 2013) Uitgev...

INFORMATIE

AUTEUR
Eric Schneider
DIMENSIE
11,28 MB
BESTANDSNAAM
Een tropische herinnering.pdf

OMSCHRIJVING

Het debuut van een van de laatste ooggetuigen van Nederlands-Indië: Eric Schneiders Een tropische herinnering doet denken aan het beste werk van Hella S. Haasse.Elke vijf jaar komen de diplomaat Ferdy Aronius, zijn moeder en haar ex-minnaar bij elkaar om de bombardementen op Hiroshima en Nagasaki te `vieren. De verwoestende bommen maakten een einde aan de jappenkampen in Nederlands-Indië, en betekenden tegelijkertijd het einde van een koloniaal tijdperk. In Hotel Hoogduin wordt het drietal tijdens het diner bediend door Boelie Kamidjojo. De oude Mees Stork worstelt met de herinneringen die `de beige man in hem oproept en blijft hem bevelen toeschreeuwen, die de zwijgzame Boelie schijnbaar onaangedaan opvolgt.Naarmate de avond vordert, neemt de eerlijkheid van het gezelschap toe. Voor het eerst komt de schokkende waarheid over het gewelddadige verleden van Nederlands-Indië op tafel en praat Ferdy over zijn jong overleden broer. In Een tropische herinnering worden gebeurtenissen opgehaald die het heden nog steeds blijken te bepalen.

Wil je het boek lezen?Een tropische herinnering in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Eric Schneider. Lezen Een tropische herinnering Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN