Stedevaart

Stedevaart - Jan Brokken | Highergroundnb.org

..... 'Stedevaart' van Jan Brokken in de Taalstaat Boekenlijst ... Jan Brokken presenteert zijn nieuwe boek Stedevaart ... . Mevrouw Albers-Gobes uit Alkmaar droeg Stedevaart aan voor de Taalstaat Boekenlijst.Frits Spits sprak Jan Brokken over het rijk geïllustreerde Stedevaart, waar in 22 non-fictieverhalen steeds een plaats en een persoon, meestal een kunstenaar, centraal staan. Stedevaart is fraai geïllustreerd, ook met foto's van Brokken zelf. Hij laat hiermee zien dat in een goed auteur niet altijd een goede fotograaf schuilt. Maar dit terzijde. Aart Aarsbergen. Jan Brokken - Stedeva ... Stedevaart, Jan Brokken | Donner ... . Maar dit terzijde. Aart Aarsbergen. Jan Brokken - Stedevaart. Atlas Contact, Amsterdam. 416 blz. € 29,99. 0 Reacties In Stedevaart brengt Brokken opnieuw zijn heerlijke vertelkunst en zijn grote liefde voor kunst en cultuur bij elkaar. Net als op de radio. Ik heb het meest gegniffeld bij zijn anekdote over de boekverkoper die weigert hem een bijzondere catalogus over het werk van schilder Bellini - één van de duurste exemplaren uit z'n hele collectie - te verkopen. Lees „Stedevaart Non-fictieverhalen" door Jan Brokken verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. In de veelgeprezen boeken Baltische zielen en De gloed van Sint-Petersburg dompelde Jan Brokken de lezer onder in de ver... In Stedevaart brengt Jan Brokken zijn bevlogen vertelkunst en grote liefde voor kunst en cultuur tot een gloedvolle symbiose. Biografie Jan Brokken (1949) is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Hij debuteerde met De provincie en schreef onder andere Mata Hari ... Stedevaart van Jan Brokken (boek, paperback, ISBN 9789045040141). In de veelgeprezen boeken Baltische zielen en De gloed van Sint-Petersburg dompelde Jan Brokken de... In de veelgeprezen boeken Baltische zielen en De gloed van Sint-Petersburg dompelde Jan Brokken de lezer onder in de verhalen en cultuur van steden en plaatsen. En zijn reislust reikt veel verder, evenals zijn kennis over kunst en geschiedenis. Dat komt tot uiting in het rijk geïllustreerde Stedevaart, waar in twintig non-fictieverhalen steeds een plaats en een persoon, meestal een kunstenaar ......

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Brokken
DIMENSIE
7,17 MB
BESTANDSNAAM
Stedevaart.pdf

OMSCHRIJVING

In de veelgeprezen boeken Baltische zielen en De gloed van Sint-Petersburg dompelde Jan Brokken de lezer onder in de verhalen en cultuur van steden en plaatsen. En zijn reislust reikt veel verder, evenals zijn kennis over kunst en geschiedenis. Dat komt tot uiting in het rijk geïllustreerde Stedevaart, waar in twintig non-fictieverhalen steeds een plaats en een persoon, meestal een kunstenaar, centraal staan. Onder leiding van Brokken reist de lezer naar het Bologna van schilder Giorgio Morandi, het Venetië van een boekbinder en het Düsseldorf van beeldend kunstenaar Joseph Beuys. We bezoeken het Parijs van componist Erik Satie, het Vilnius van schilder en componist Mikalojus Ciurlionis en het Bilbao van architect Frank Gehry, ontmoeten Gustav Mahler in Amsterdam, de moeder van Italo Calvino in Cagliari en cellist Anner Bijlsma in Washington dc. In het meest persoonlijke verhaal neemt Brokken ons mee naar een schilderij van Meindert Hobbema, een jeugdliefde en Middelharnis. In Stedevaart brengt Jan Brokken zijn bevlogen vertelkunst en grote liefde voor kunst en cultuur tot een gloedvolle symbiose.

Wil je het boek lezen?Stedevaart in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Brokken. Lezen Stedevaart Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN