Ruw ontwaken uit de neoliberale droom

Ruw ontwaken uit de neoliberale droom - Gabriel Van Den Brink | Highergroundnb.org

...liberale droom. van Gabriël van den Brink ... Ruw ontwaken uit de neoliberale droom door Gabriël van den ... ... . Beschikbaarheid: Op voorraad Dat is de veelbelovende titel van het nieuwste boek van Gabriël van den Brink. Van den Brink was hoogleraar Maatschappelijke Bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg. In 2015 is hij overgestapt naar de Vrije Universiteit waar hij doceert over filosofische bestuurskunde. Hij schreef daarnaast een resem interessante boeken, zoals in 2014 'Schets van een beschavingsoffensief'. Daarin ... 23 maart 2020 | Ad Verbrugge ... bol.com | Ruw ontwaken uit de neoliberale droom ... ... . Daarin ... 23 maart 2020 | Ad Verbrugge gaat in gesprek met socioloog en filosoof Gabriel van den Brink. Van den Brink schreef recent het boek 'Ruw ontwaken uit de neoliberale droom', dat binnenkort uitkomt. Verbrugge mocht het al lezen en bespreekt het boek met Van den Brink bij Voor de Ommekeer. Ruw Ontwaken uit een Neoliberale Droom en de Eigenheid van het Europese Continent - Gabriël van den Brink (2020) mijn stem. geen stemmen. Nederlands Ideeënliteratuur / Politiek . 352 pagina's Eerste druk: Prometheus, Amsterdam (Nederland) Vanaf ... Ruw ontwaken uit de neoliberale droom; Brink, Gabriël van den; EAN 9789044642780; CB; Prometheus, Uitgeverijstudieboeken - boeken - muziek - antiquariaat...

INFORMATIE

AUTEUR
Gabriel Van Den Brink
DIMENSIE
3,56 MB
BESTANDSNAAM
Ruw ontwaken uit de neoliberale droom.pdf

OMSCHRIJVING

Vanaf de jaren tachtig van de vorige eeuw werd in tal van landen het liberale denken dominant. Ook in Nederland koos de overheid als het even kon voor deregulering, privatisering en marktwerking. Bovendien zette het Westen na het vallen van de Berlijnse Muur vol enthousiasme in op wereldwijde vrijhandel. Hoewel die agenda ontegenzeggelijk voordelen had, bracht ze ook problemen mee, zoals een groeiende ongelijkheid tussen rijk en arm, flexibilisering van de vaste baan, meer asociaal gedrag en een breed levend gevoel dat de nationale gemeenschap erodeert. De bestuurlijke elite leek nauwelijks te begrijpen wat er gaande was. Zowel links als rechts van het politieke midden bleef men vasthouden aan liberale denkwijzen. Juist dat bood ruimte aan rechts-populistische politici die het onbehagen uitbuitten en de polarisatie verder opvoerden. Niet zonder succes, zoals de verkiezingsuitslagen in de meeste Europese landen laten zien. Hoewel velen zich daarover bezorgd tonen, hebben slechts weinigen een helder antwoord op de vraag wat er met de Nederlandse samenleving is gebeurd. Die vraag komt in dit boek op genuanceerde wijze aan bod, waarbij tevens duidelijk wordt in welke richting we de huidige problemen kunnen oplossen.Gabriël van den Brink was tot 2016 hoogleraar maatschappelijke bestuurskunde aan Tilburg University en werkt sindsdien als hoogleraar wijsbegeerte bij Centrum Èthos aan de Vrije Universiteit. Kenmerkend is dat hij empirisch onderzoek en filosofisch nadenken over de meer algemene vragen van het leven combineert.

Wil je het boek lezen?Ruw ontwaken uit de neoliberale droom in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gabriel Van Den Brink. Lezen Ruw ontwaken uit de neoliberale droom Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN