Dat jullie weten wat oorlog is

Dat jullie weten wat oorlog is - Ewout van der Horst | Highergroundnb.org

...sites gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën ('cookies') onder andere om je een optimale gebruikerservaring te bieden ... Pietertje te Rietstap Dat jullie weten wat oorlog is ... ... . Overhandiging 1e exemplaar dagboek verzetsweduwe Pietertje te Rietstap door Ewout van der Horst (HCO Overijssel) aan kleinzoon Alwin te Rietstap, wethouder van de gemeente Hardenberg. Op 5 april was het dan zover: de eerste Syrische vluchtelingen uit Turkije zetten voet in Nederland. De veertien gezinnen die deze dag op Schiphol landden, waren kort daarvoor door een speciaal team in Turkije voorbereid op hun ... Dat jullie weten wat oorlog is | Boekhandel Bloks ... . De veertien gezinnen die deze dag op Schiphol landden, waren kort daarvoor door een speciaal team in Turkije voorbereid op hun vertrek naar Nederland. Tim Sparla, medewerker bij de IND en Saskia Noorlander, werkzaam bij het COA, maakten deel uit van dit team. Review Jongeren hier weten niet wat vrijheid is,,Eén keer per jaar de oorlog herdenken, dat is voor Nederlandse jongeren nog teveel'', zegt Mohamed uit Sierra Leone. Dat jullie weten wat oorlog is Subtitel: Het dagboek van verzetsweduwe Pietertje te Rietstap ISBN13: 9789462583870 Schrijver: Horst, E. van der Druk: 1e druk Aantal pagina's: 128 Uitgever: Wbooks Jaar van uitgifte: 2020 Dat jullie weten wat oorlog is Het dagboek van verzetsweduwe Pietertje te Rietstap Ewout van der Horst. Nederlands | Hardcover € 14,95 + 29 punten . Tijdelijk niet leverbaar, verwachte leverdatum onbekend. Eenvoudig bestellen. Veilig betalen. Gratis thuislevering vanaf € 20. Gratis ......

INFORMATIE

AUTEUR
Ewout van der Horst
DIMENSIE
6,3 MB
BESTANDSNAAM
Dat jullie weten wat oorlog is.pdf

OMSCHRIJVING

Hartverscheurend beschrijft Pietertje te Rietstap in 1945 in haar dagboek de arrestatie, gevangenschap en executie van haar man Derk. De boerderij van het jonge stel aan de grens bij Hardenberg heeft zich tijdens de oorlog ontwikkeld tot uitvalsbasis van de lokale Trouw-verzetsgroep. Zelfs landelijke kopstukken van de illegale krant vinden hier onderdak. Vlak voor de bevrijding moet Derk te Rietstap hun verzetswerk met de dood bekopeNa 75 jaar hebben Pietertjes kinderen haar hartenkreten vrijgegeven voor publicatie. De aantekeningen van de verzetsvrouw bieden een aangrijpende indruk van wat de oorlog met mensen kan doen. Van pure wanhoop tot de rotsvaste overtuiging voor de goede zaak te vechten, Pietertjes dagboek is een relaas over verdriet en volharding. Het weerspiegelt het onvoorstelbare leed dat de Tweede Wereldoorlog achterliet.Historici Ewout van der Horst en Kay-Leigh de Weerdt hebben Pietertjes verhaal voorzien van context, duiding en moderne spellingswijze. Hierdoor grijpen de rauwe emoties van de oorlogsweduwe de lezer nog meer bij de keel.

Wil je het boek lezen?Dat jullie weten wat oorlog is in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ewout van der Horst. Lezen Dat jullie weten wat oorlog is Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN